Archive of ‘ontbijt’ category

GEZOND MET MINDER DAN DRIE INGREDIËNTEN

Waarom moet gezond toch altijd zo eindeloos moeilijk zijn? Vooral op van die brakke dagen dat je het liefst tamelijk gezonde comfort food wilt eten, neigt naar een zakchips, maar je andere hersenhelft tegen je zegt dat je je daar nog brakker van gaat voelen, een poging waagt gezond te doen, maar toch eindigt met een zak chips omdat je geen zin hebt om na te denken over al die ingrediënten, hoeveel van alles nodig is en daarnaast dat je ook nog eens de deur uit moet. (meer…)

GO LOCAL: WAKKER WORDEN MET AKOESTISCHE KLANKEN EN EEN LOCAL ONTBIJT.

Kennen jullie Hello i’m local nog? Dat heerlijke kneuterige hostel op de spiegelstraat in Haarlem, waar ik een paar maanden geleden over schreef.

Vorige week werd ik gebeld: Merel verteld me met trots dat er een nieuwe ontbijt kaart is en dat je de hele maand februari wakker kan worden op zaterdag met live muziek van fijne akoestische zangers. Zelf werd ik wakker met Ed Struijlaart en morgen ochtend, 28 februari om 11.00 uur kan je wakker worden met niemand minder dan Niels Geusenbroek.
Dit alles onder genot van een heerlijk nieuw, lokaal ontbijtje en een vers kopje koffie.
Ja, ik was verkocht, hier moest ik natuurlijk bijzijn.  (meer…)

ONTBIJT: HAVEVLOKKEN ONTBIJT VOOR ELKE GELEDENHEID

Oats-with-cinnamon

 

1) De ‘ mijn stoelgang werkt niet meer naar behoren na dit weekend’ haver ontbijt 

Afgelopen weekend danste je op 10 bruiloften tegelijk, heb je weinig geslapen, slecht gegeten en deed je een bier at wedstrijd met vrienden (waarom weet je ook niet meer). Nu is het maandag, en bedenk je pas dat je eigenlijk een gevoelige maag hebt en het niet meer functioneert naar behoren. 

Wedden dat je na het eten van dit ontbijt weer een werkende spijsvertering hebt? Tip: Drink van te voren een lauwwarm glas water met een halve citroen erin geperst om je darmen al op gang te krijgen. (meer…)