Archive of ‘Rotterdam’ category

12X GRATIS ZOMERSE OUTDOOR ACTIVITEITEN IN ROTTERDAM

Vandaag mogen we officieel de lente verwelkomen ( de zon nog even niet helaas). Hier zijn we natuurlijk heel erg blij mee maar tegelijkertijd betekend dit ook dat  we weer aan het einde van de week droog brood mogen knagen, daar we iets te vaak bier op het terras drinken, oké een borreltje erbij dan maar omdat het zulk enorm lekker weer is, en de festivalletjes moet je ook gewoon bij zijn. Want hé, wie wilt er nu niet tussen blije zon aanbiddende mensen dansen zolang het kan?
Gelukkig zijn er ook genoeg (outdoor) festiviteiten waar je gratis, of bijna gratis de nacht/ dag weg kan dansen onder de zon.
Omdat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet in festivalland zette wij de leukste Rotterdamse outdoor festivalletjes op een rij. (meer…)

HALALBURGERS HAPPEN BIJ THE BURGER HOUSE IN ROTTERDAM

De hamburger, en dan voornamelijk de nieuwe hamburger ketens in ons land zijn populairder dan ooit en het lijkt wel of er er tegenwoordig op elke hoek van de straat een nieuwe hamburger tent wordt geopend. De één nog ‘hipper’ dan de ander. Maar wat als je moslim bent en je hebt trek in een hamburger? Waar ga je dan heen?  (meer…)

WEEKENDGUIDE: 5X VALENTINE SPECIAL

Hello lovers, non-lovers en valentijn haters. Ja haters, jullie ook. Hoi.

Hebben jullie al plannen aankomend weekend? Zelf ben ik best een beetje anti- Valentijnsdag, net als hoogstwaarschijnlijk de helft van Nederland.
Zelf zie ik het wel als een super goed excuus om toch maar wat leuks te gaan doen. Ik heb het dan niet over van die standaard all-you can eat schuren hoor. Nee, urgh. Mij niet gezien.
Ik heb het over originele ideeën die je zowel met je lover, alleen, je huisdier, vriend, moeder of scharrel kan doen. (meer…)

KING KONG HOSTEL ROTTERDAM: SLEEP LIKE A KING, EXPLORE LIKE A LOCAL

Terwijl ik gewapend met mijn rugzak op mijn rug met daarin mijn laptop, camera en slaapspullen door Rotterdam zeul, vraag ik me af waarom ik dit nooit eerder heb gedaan. Rotterdam is notabene mijn eigen stadsie maar ik kom hier nooit verder dan van huis naar werk en af en toe blijf ik ergens steken tussenin en wordt ik dronken op de Nieuwe Binnenweg.
Ik bedacht me een paar dagen geleden dat hier eens verandering in moest komen omdat Rotterdam zoveel meer te bieden heeft. En hoe kan dat beter dan te backpacken in eigen stad? Juist! Ik trapte af met het hostel wat verkozen is tot beste van Nederland: Het King Kong hostel op de Witte de With straat. (meer…)

Rotterdam Index

 

Modern, hip, ondernemend en vernieuwend, Rotterdam heeft veel te bieden op het gebied van bewuste en een eerlijke lifestyle. Elke hipster, hipster in spe, anti hipsters en iedereen die graag wat bewuster wilt leven, zit in Rotjeknor gebakken.

De vraag luid alleen: Waar  moet ik beginnen en wat mag ik echt niet missen? Waar kan je eerlijk, lekker en gezond lunchen? En waar haal ik dan mijn boodschappen? Deze vraag stelde ik mijzelf ook af toen ik in Rotterdam kwam wonen. Ik ging op onderzoek uit en vond deze groene pareltjes in hartje Rotterdam.Roffa

Je kan op onderstaande links klikken om direct in de juiste categorie te zoeken, of je scrollt naar beneden.

Veel plezier, en laat je me weten of je er wat aan hebt gehad?

Leuke buurtjes/wijken                                                                    To do
Katendrecht                                                                                       Food events
Nieuwe binnenweg                                                                             Markten
Station hofplein/ hofbogen

Eten+drinken
Ontbijten
Lunch/brunch
Restaurants (vegetarisch/vegan/bio)
Drinken

ROTTERDAM: GO DRINK

IMG_0556

 

1)Aloha bar
Een beetje nostalgisch is het wel. Zo vierde je vroeger menig verjaardagsfeestje in het tropicana zwemparadijs, zo is het nu allemaal drooggelegd en waan je je even in de prettig vergane glorie van Miami beach incl. roze flamingo’s (meer…)

1 2