TRAVEL: FILIPIJNEN-> VISAYAS EN BOHOL

CEBU CITY

Op het moment dat ik mijn eerste stap op Filippijnse grond zet (cebu),breekt het zweet me uit en hap ik naar adem. Van 10 graden en een vliegtuig waar ik wordt weggeblazen van de airco, naar 35 in een lange broek en een hele zware backpack (Elke keer neem ik weer voor niet te veel spullen mee te nemen, maar nog niet in geslaagd).Picture 042
Eerlijk is eerlijk, als je op vakantie gaat naar de Filipijnen, blijf niet te lang hangen in Cebu city want er zijn echt 13349 mooiere plaatsen en het is hier zo smerig dat naast tranende ogen, mijn huid aan haar tweede pubertijd is begonnen door de vieze lucht.kukuks_nest_cebu_3_20120719_1815241492
Mijn slaap en chill favoriet om al lekker in de backpack/reis sfeer te komen is Kukuk’s Nest Pension House. Een artifarty pension waar veel kunst en graffiti te vinden is met een laidback sfeer in een leuke buurt. Voor een paar euro’s slaap je hier al. Oh en als je meteen al crazy wilt gaan kan je bij Mango Square uit je dak tussen vieze oude dikke mannetjes en mooie Filipijnse meisjes en mocht dat nog niet genoeg zijn kan je nog altijd na het stappen, dronken, een Frans Bauer tattoo laten zetten naast het hostel.
Picture 024
BOHOL
Eenmaal bijgekomen van de vliegreis, pakken we de boot naar Taglibaran op het groene en mooie eiland Bohol. Bohol staat bekend om de befaamde Chocolat Hills die je natuurlijk gezien moet hebben als je naar de Filippijnen gaat.
Deze keer volgde ik mijn roughguide boekje op en bleef slapen in Nuts Huts in het plaatsje loboc aan de rivier waar je kan kayakken en zwemmen. Dit was praktisch gelegen tussen de haven en de Chocolat Hills in. Picture 037

Geloof me als ik zeg dat alles wat minder praktisch was dan van te voren gedacht. Niemand die ons had verteld dat we eerst nog een half uur op onze slippers door de jungle moesten zwoegen, moesten glijden door de modder, we slangen moesten ontwijken en als je dan toch echt denkt dat je verdwaald bent en niet begrijpt wie er in vredesnaam heeft bedacht hier ooit een hostel neer te zetten, dan opeens vind je Nuts Huts. Holyshit. bezweet en wel checken we in en bedenk ik me dat ondanks dit avontuurlijk tochtje het meer dan waard was. Op een boerderij in een bamboehutje aan de rivier en het restaurant heeft daadwerkelijk een prachtig mooi uitzicht.
Picture 059
Chocolat hills
Vanuit het hostel kan je een local bus nemen (als je durft) die je binnen een uur naar de chocolat Hills brengt.Picture 089

Hier kan je kiezen om op eigen houtje de boel te verkennen, een quad te huren of bij locals achterop de scooter. Wij kozen voor het laatste, beklommen een berg, hadden een prachtig mooi uitzicht als resultaat, zagen tarsier aapjes die ik in mijn tas wilde stoppen en mee wilde nemen als huisdier, maakte vrienden met deze vriendelijke mannen en zijn bij hen thuis kokosnoten gaan plukken en drinken, en gingen naar de vlindertuin waar geen reet aan was maar ik wel een dode vlinder mocht vasthouden voor de foto.
Picture 095
En dan nu: voorraden voedsel, water en kaarsen inslaan voor Typhoon Hagupit die hier dit weekend haar intrede maakt. Later meer.

 

Leave a Reply