ROTTERDAM: RESTAURANTJE SPELEN MET HOTSPOTHUTSPOT

Omdat Littlegreenbook niet voor niks Littlegreenbook heet, en een groot voorstander is van groene en maatschappelijke projecten, vandaag een heel leuk groen en vernieuwend Rotterdams initiatief in de spotlights: Hotspot Hutspot
14273275282_3208c952ef_cEen ‘hotspot’ voor tieners en ‘hutspot’ voor de gasten

Een rekensom: Wat ontstaat er als je wijken waar weinig sociale verbinding en de kwaliteit laag is en de gezondheid van kinderen (en ouders) zo onder druk staat door slechte eetpatronen en te weinig beweging + Bob Richters die hier graag verandering inziet? = Hotspot Hutspot.

Tieners die na schooltijd en in het weekend vrijwillig komen koken en bedienen in een restaurant? Bob Richters krijgt het voor elkaar met zijn project Hotspot Hutspot. Hij zet zich in om tieners van 10 tot en met 15 jaar en buurtbewoners (in de Rotterdamse wijken Lombardijen en Schiebroek) actief te betrekken bij stadslandbouw en daarnaast in contact te brengen met gezonde voeding.

HotspothutspotHotspot Hutspot haalt de tieners van de straat en biedt hen in de eerste plaats een leuke, zinvolle tijdbesteding. Ze maken kennis met stadslandbouw en leren over het telen en bereiden van gezond en biologisch eten. Dertig procent van alle producten haalt het restaurant uit de eigen tuin. Het brood komt uit eigen keuken. De overige producten worden uit de buurt gehaald, bijvoorbeeld bij de lokale zorgboerderij. Terug in de keuken van het restaurant bereiden de tieners de zelf geteelde groenten, onder begeleiding van een vrijwilliger en een kok, tot culinaire gerechten.

Het restaurant maakt dagelijks ruimte voor zeven tieners in de keuken. Daarnaast zijn er acht vrijwilligers werkzaam (in de moestuinen en in het restaurant) en stelt het project acht plaatsen voor re-integratiejongeren beschikbaar.

Hotspot Hutspot combineert dit allemaal door de leegstand in de wijken (braakliggende terreinen en panden) te benutten met stadslandbouw en restaurants waar de tieners na schooltijd kunnen binnenlopen om mee te doen aan kookactiviteiten.

h13

Maar dat is nog niet alles: Omdat iedereen een gezonde maaltijd verdient kunnen gasten voor €14,- een WITLOFJE kopen. Dit is een dinerbon voor drie gangen, voor twee personen, omdat Hotspothutspot vind dat niemand alleen zou moeten eten en daar is Littlegreenbook het helemaal mee eens. Als gast kun je ervoor kiezen de dinerbon te geven aan een vriend, of je geeft hem terug aan Hotspot Hutspot.

In het laatste geval betekent dit dat je een uitgesteld dinertje achterlaat voor iemand die het niet kan betalen. Hotspot Hutspot zorgt er zelf voor dat dit dinertje bij de juiste persoon terecht komt. Hiervoor is er een samenwerking met Stichting Met Zuid en hulpverleners uit de buurt.

In 2013 genoten al meer dan 1400 Rotterdammers van een uitgesteld diner en daar wordt Littlegreenbook heel erg blij van.
Hotspot hutspot
Is je interesse gewekt en wil je ook iets kunnen betekenen? Check hier de agenda of ga naar de website via deze link

Hotspothutspot heeft momenteel al vier restaurants waarvan je de agenda hieronder kan vinden.

AGENDA:
krootwijk: op dinsdag en woensdag
skibroek: op woensdag donderdag en vrijdag
lomba: op donderdag en vrijdag
heijprak: op zaterdag en zondag

Je kan mee koken vanaf 15.30 en mee eten vanaf 17.30

 

Leave a Reply