SUNDAY PLEASURE: SUIKERVRIJE CHOCOLADEMELK MET SLAGROOM

Oh man, man, man wat verlang ik al een week om op de bank te ploffen met een kop warme choco en slagroom. Wilt het alleen net zo zijn dat ik met mezelf een deal heb gemaakt zo min mogelijk suiker te nuttigen. Met zo min mogelijk bedoel ik dus eigenlijk dat ik het in het weekend nog weleens wil vergeten, maar ik doe mijn best.Vandaag was het van dat perfecte wandelweer. Ik trok  mijn jas en muts aan, en hotsee daar ging ik dan. Toen ik thuis kwam miste nu toch echt dat kopje hete choco en in het kader ‘waar een wil is, is een weg’ bedacht ik me een gezonde variant in elkaar te flansen met wat overblijfselen die ik in huis had.
Wat blijkt? met heel weinig ingrediënten maak je super lekkere, gezonde choco!
Omdat ik natuurlijk niet de beroerdste ben hier het recept.
Men neme:
– 1 glas  (ongezoette) amandelmelk
– 1el Pure cacao
-1,5el cacao snippers
– Kokosnoot whipped cream ( voor de topping)
Optioneel: beetje palmsuiker om het zoeter te maken en/of een kaneelstokje erin voor een intensere smaak.

Hoe:
1. Doe een beker amandelmelk in de magnetron of gooi het in een pan en warm het 1min op. 2. Gooi de cacao erin en roer nog even rond. 3. Mocht die nu wat zijn afgekoeld doe nog even in de pas of magnetron. 4. Schep met een lepel wat whipped kokosnoot crème op je chocomelk. 5. Strooi er wat cacao snippers overheen.

6. Geniet van je feestje.

Gaan jullie het zelf ook uitproberen> Benieuwd wat jullie ervan vinden.

Leave a Reply