GO LOCAL: 5x ETEN ALS EEN LOCAL IN BOEDAPEST

Als het op eten aankomt ben ik altijd best een beetje kritisch. Het belangrijkste vind ik dat het restaurant een bepaalde sfeer uitstraalt, dat het anders is dan al het andere, het liefst kleinschalig en daarnaast moet het eten ook nog eens goed te eten zijn natuurlijk.Het is alweer wat maanden geleden dat ik in Boedapest was. Zoals velen van jullie was ik hier tijdens Sziget, net als het jaar daarvoor. Het jaar daarvoor vond ik het zo ontzettend jammer dat ik niet veel meer van Boedapest had gezien naast het immense Sziget terrein.
Afgelopen jaar bracht ik daar verandering in en bleef na dit fijne festival, nog een paar dagen in het prachtige Boedapest. Oh Boedapest, wat ben je mooi.

Omdat mijn tripjes nooit compleet zijn zonder de lekkerste eettentjes te vinden, en die van jullie vast ook niet. Hier voor je, de lekkerste en fijnste eettentjes zodat je die zelf niet meer hoeft te zoeken. Verdwalen mag altijd.

1) GERLOCZY KAVEHAZ is een frans getint tentje waar je al vroeg in de ochtend terecht kan. Het bevind zich op een kneuterig en gezellig pleintje wat ook wel het stukje ‘Parijs’ van Boedapest wordt genoemd. Elk seizoen verandert de kaart maar oh man, wat kan je hier heerlijk ontbijten en lunchen.
Adres: Gerlóczy u. 1., Boedapest, Hongarije.

2)KIOSK kan je de hele dag vertoeven. Dit restaurant/ café bevint zich op een heel fijn pleintje met een groot buiten terras (Terasz genaamd) waar je op het gras kan liggen met een grote poef en uitzicht hebt over de Elisabeth Bridge.
Binnen kijk je in Kiosk ook je ogen uit: Hoge plafonds, prachtige ornamenten, design en vintage interieur en dan ook nog eens heerlijk eten en drinken. Van mini burgers tot aan grote kannen bubbelend water met komkommer op zwoele zomerdagen. Yes, hier moet je gewoon geweest zijn.
Március 15. tér 4 1056 Hongarije

3) SZALÁMIBOLT mag dus echt niet in dit rijtje ontbreken. Terwijl ik dit schrijf begin ik te alweer te watertanden.
De naam zegt het natuurlijk al een beetje maar dit is een boutique shop waar maniakken van culinaire specialiteiten hun hart kunnen ophalen. Van truffel salami tot aan heerlijke soorten ham en verschillende soorten verse kazen, jam en wijn. Je kan het laten inpakken om mee te nemen, een leuk pakketje samenstellen voor je jarige moeder of een heerlijk broodje of kaasplankje samenstellen en opeten op het schattige terrasje in gezelschap van een goed glas wijn of koffie op het Gerloczy plein (weetje wel dat plein wat aan klein Parijs doet denken). DOEN!
1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3-5.

4)OLIVE TREE HUMMUS EXPRESS is een biologisch restaurant, gespecialiseerd in- je raad het al: Hummus! Jummie! De eigenaar van dit stekkie is tevens de kok die alles met liefde voor je klaarmaakt.
Je eet hier de heerlijkste hummus voor een prikkie op een heel fijn stekkie. Voor alle Hummus liefhebbers: Go here.
Paulay Ede 46, Budapest 1062, Hungary

5) FOR SALE PUB voor de beste goulash in town. Zelf ben ik geen hele grote goulash fan hoor, maar als je dan toch in Hongarije bent mag een portie goulash op z’n tijd natuurlijk niet ontbreken. Waar doe je dat dan beter dan in een kleine, donkere pub vlakbij de locale markt? juist. Naast dat je hier de lekkerste goulash eet, voel ik me hier ook een soort van hobbit uit de Lord of the rings. Het ziet er echt uit als een hobbit huisje, er ligt stro op de grond, het hangt er vol met briefjes en daarnaast zijn de porties zo enorm groot dat een heuse viking dit nog niet op krijgt.
Budapest, Vámház körút 2, 1053 Hongarije

Welke ontbreekt er nog in dit lijstje?

Eetsmakelijk!

1 Comment on GO LOCAL: 5x ETEN ALS EEN LOCAL IN BOEDAPEST

 1. robert
  25 februari 2015 at 22:17 (8 jaar ago)

  Fröccsterasz deak Ferenz ter super buiten bar

  New York Kávéház & Étterem
  Erzsébet krt. 9-11
  hier was de klassieke plek om sjiek een taartje te eten en informatie op te doen. verzamelplaats van journalisten tijdens communistische tijd. neem een doboztorta dit is een van de typische taartjes uit Budapest. trouwens budapest s de taarten en koekjes stad van Europa samen met wenen hebben ze hier er echt een kunst van gemaakt.

  Szimpla Kert
  Kazinczy u. 14
  szimpla.hu
  probeer hier zeker de tatra tej om de hoek de DOB utca met zijn vele eetgelegenheden en kroegjes.

  wil je eens goed tot rustkomen na de hectische stad ga naar de normafa
  Normafa sihaz
  59 Eötvös utca
  loop achterom en geniet van de sapjes en vergeet niet te genieten van de vergezichten.

  Kisvigadó Söröző Vendeglo
  Villányi út 34
  reserveren kan handig zijn het zit elke avond van de week goed gevuld met locals.
  goede huismanskost.
  kisvigado.hu

  of anders eet in de markthal op de eerste etage zijn veel bufés te vinden.

  Dan een nu al oude klassier Morrison’s Music Pub.
  ze hebben meerdere locaties maar zeker aan te raden.
  morrisons.hu

  wil je een unieke ervaring en een beetje touristisch
  Het restaurant in het rudasfürdő.hu
  lekker zwemmen en daarna eten met een badjas (wordt geregeld door de kelner) terwijl je uitkijkt op de erzsébed hid.

  Veel plezier van deze tips.

  Beantwoorden

Leave a Reply