Pasta happen en wereldgesprekken bij Ani&Haakien

Elke donderdag avond als de klok 19.00 slaat, scheppen Joyce en Danielle een pasta op voor iedereen die aan wilt schuiven aan de lange tafel, tussen de globetrotters, Rotterdammers, studenten, wereldverbeteraars en pasta liefhebbers.

Ani& Haakien is een hostel, gelegen achter het station van Rotterdam aan de Coolsestraat 47.
Om heel eerlijk te zijn had ik, net als zovele waarschijnlijk nog nooit van dit hostel gehoord wat anderhalf jaar geleden haar deuren opende.
Een week geleden nam ik de proef op de som en ging de uitdaging aan om in mijn eigen stadsie een week lang te backpacken. Ik deed dit omdat ik al maanden roep dat ik weer zin heb om te backpacken, vooral omdat ik de ongedwongen sfeer eromheen zo fijn vind, het is goedkoop en omdat je vaak interessante en spontane ontmoetingen hebt.
Opeens was het daar. De oplossing. Backpacken in eigen stad.

Ik kom aan in de gezellige huiskamer van Ani&Haakien waar overduidelijk de voorkeur is uitgegaan naar veel vintage interieur, en zelfs een vintage kleding shop en om het huiselijk te houden loopt er door het hostel een kat te flaneren. Ja echt, deze kat doet de naam ‘flaneren’ eer aan.
In de keuken wordt druk in de pannen geroerd door de eigenaresse Joyce en Danielle terwijl er een stuk of vier Italianen, twee Fransmannen en drie Rotterdammers gezamenlijk aan een lange tafel  verhalen uitwisselen.
Ik prop me er tussen, trek een Rotterdams gebrouwen biertje open en raak aan de praat, drink nog meer bier en krijg een vol bord pasta bolognese. Nee, je hoeft natuurlijk geen culinair hoogstandje te verwachten voor een schamele 4,50 maar wel een goed bord vol pasta, een biertje, wereldse gezelligheid, en heel veel liefde en passie.

Eigenlijk hadden we geen idee waar we mee bezig waren

Danielle vertelt me dat het af en toe nog lastig te bevatten is, dat vanuit een studie opeens een eigen hostel hadden. ‘Joh, toen de eerste gasten binnen kwamen wist ik eigenlijk helemaal niet hoe dat dan in werking ging. Ik dacht ooit gezien te hebben dat je altijd je paspoort moet laten kopiëren, dat zag er wel professioneel uit, maar geen idee wat er daarna mee moest, haha’.  Waarop joyce toevoegt ‘ Ja, we moesten alles nog ontdekken, er komt heel veel bij kijken maar het is te gek om je droom te verwezenlijken en mensen van over de hele wereld te mogen ontvangen in je huiskamer’.
Het eerste jaar werkte Joyce en Danielle hier dag en nacht en gelukkig hebben ze sinds kort wat meer mankracht waardoor ze zelf ook echt de tijd hebben om mee te eten aan de grote tafel en je alles kunnen vertellen over het hostel. Een must als je zin hebt in gezelligheid, je wilt laten inspireren, motiveren, verhalen wilt uitwisselen, of omdat je bijna platzak bent maar wel buiten de deur wilt eten.
Bij teveel biertjes en gezelligheid kan je er natuurlijk ook nog altijd voor kiezen om in één van de kamers te overnachten.

Zouden jullie hier een avondje kunnen en willen doorbrengen?

Altijd op de hoogte van de leukste lokale nieuwtjes? Like Littlegreenbook dan op facebook. 

 

Leave a Reply