GO LOCAL: WAKKER WORDEN MET AKOESTISCHE KLANKEN EN EEN LOCAL ONTBIJT.

Kennen jullie Hello i’m local nog? Dat heerlijke kneuterige hostel op de spiegelstraat in Haarlem, waar ik een paar maanden geleden over schreef.

Vorige week werd ik gebeld: Merel verteld me met trots dat er een nieuwe ontbijt kaart is en dat je de hele maand februari wakker kan worden op zaterdag met live muziek van fijne akoestische zangers. Zelf werd ik wakker met Ed Struijlaart en morgen ochtend, 28 februari om 11.00 uur kan je wakker worden met niemand minder dan Niels Geusenbroek.
Dit alles onder genot van een heerlijk nieuw, lokaal ontbijtje en een vers kopje koffie.
Ja, ik was verkocht, hier moest ik natuurlijk bijzijn. 
Ik nam mijn lieve moedertje mee omdat ik wist dat zij dit ook wel kon waarderen en altijd helemaal weg is van stevig, vers boeren brood, verse kazen, en net als ik wel van een wijntje en koffie houdt.
Good mood morning sessions
Het is ochtend en de zonnestralen prikken in mijn ogen. Terwijl ik samen met mijn ma naar beneden loop hoor ik de koffie pruttelen en theelepels zachtjes tegen de porseleinen kopjes aan tikken.
We drinken een koffie en eten een heerlijk, homemade ontbijt gemaakt van alleen maar lokale producten en dat proef je!

Het loopt langzaamaan steeds voller binnen en ook Ed komt binnen zetten, Ik hoor een meisje zeggen ‘Jeetje, dit is nog eens een goede motivatie om op tijd je bed uit te komen’ waarop weer een ander zegt ‘ Wat een heerlijke start van de dag’. En ja, daar sluit ik me bij aan.
Om 11.00 uur begint Ed Struijlaart met spelen. Het is gezellig druk, Ed is ook gezellig en bespeelt het publiek. Een jochie van nog geen 2 jaar oud juicht hem toe, en danst op schoot van papa mee met de heerlijke warme klanken van Ed.

Eten als een local
Zoals je natuurlijk uit de naam van het hostel al kan opmaken, gaat het hart sneller kloppen van alleen maar puur en lokaal. Zo ook de nieuwe menu kaart.

Ga voor een ‘Blij ei, een zoetekauw of een local Dutch’ alles gemaakt van streekproducten. Denk hierbij aan boeren uit Haarlem, bakkers uit Haarlem etc. En dit alles gemaakt met heel veel liefde en passie voor het vak en dat proef je.
Tip: Proef de kaas! Zelf ben ik gek op kaas. Maar jeetje, wat een verschil als je echt verse, lokale kaas proeft zonder de nodige toevoegingen die vaak in kazen zitten. Love it!

Ook je weekend beginnen met een man die liedjes voor je zingt en een heerlijk ontbijt? Dat kan! Morgen is de laatste keer en wordt deze muzikale maand afgesloten met niemand minder dan Niels Geusenbroek.
Omdat er een gezellige drukte wordt verwacht zal het ontbijt van 8.00 tot 10.30 zijn en om 11.00 komt Niels zingen.
Vrijdag overnachten in dit te gekke boutique hostel? Ook dat kan! Check hier voor de mogelijkheden.

Altijd op de hoogte blijven van de leukste lokale nieuwtjes en verhalen? Like dan de facebook page van Littlegreenbook. 

Leave a Reply