HALALBURGERS HAPPEN BIJ THE BURGER HOUSE IN ROTTERDAM

De hamburger, en dan voornamelijk de nieuwe hamburger ketens in ons land zijn populairder dan ooit en het lijkt wel of er er tegenwoordig op elke hoek van de straat een nieuwe hamburger tent wordt geopend. De één nog ‘hipper’ dan de ander. Maar wat als je moslim bent en je hebt trek in een hamburger? Waar ga je dan heen? 
Mijn studententijd, en van menig ander, zou niet hetzelfde zijn geweest zonder wakker te worden naast half afgekloven hamburgers, een hamburger op een brakke zondag en een hamburger (of twee) na het stappen.
Tot voor kort reed Yamana Hitli helemaal naar Den-haag voor een hamburger met halalvlees, want als moslim kan je bijna nergens terecht voor een goede halalburger.
Hitli opende daarom afgelopen week een halal hamburgerzaak in Rotterdam.

Aangezien Rotterdam zo’n 100.000 moslims in de regio telt kan het niet anders dan dat dit een gat markt in de markt is, zal Hitli gedacht hebben.
Hij opende afgelopen week ‘The Hamburger House op de Nieuwe Binnenweg die je kan omschrijven als een kwaliteitsburgerzaak en geen fastfoodzaak. ‘Ik wilde echt iets op niveau beginnen, met kwalitatief goed voedsel en alles dagvers’ vertelt hij aan het AD.
Het vlees is niet ingevroren om de smaak van het vlees optimaal te bewaren en alleen de meest malse delen van het dier worden gebruikt.
Waar ik zelf ook erg blij mee ben is dat het vlees geflamed grilled wordt voor een lichte barbecuesmaak.

 Kwaliteit
Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Hitli. Van kip, vis en rund burgers tot aan fairtrade koffie en verse sapjes.
De prijs ligt tussen Mcdonald’s en Ellis in en is natuurlijk niet alleen voor moslim’s bedoelt en staat open voor iedereen. Sterker nog: afgelopen weekend, tijdens de opening wist Hitli niet wat hem overkwam. Vanuit alle uithoeken in Nederland kwamen mensen, voornamelijk foodies, bloggers, journalisten en horeca tijgers en opvallend veel niet-moslims af op de nieuwe halalburgers in town.
Het was zelfs zo druk dat de zaak na anderhalf uur eerder moest sluiten omdat het vlees op was.

Hitli is nu een paar dagen open en het loopt zo goed dat hij nu al is gevraagd om een tweede keten te openen, ‘Maar kom op zeg, ik ben pas net een paar dagen open’.

Hebben jullie hier al gegeten?

Altijd up to date blijven van alle nieuwtjes? Like Littlegreenbook op facebook.

Leave a Reply