12X GRATIS ZOMERSE OUTDOOR ACTIVITEITEN IN ROTTERDAM

Vandaag mogen we officieel de lente verwelkomen ( de zon nog even niet helaas). Hier zijn we natuurlijk heel erg blij mee maar tegelijkertijd betekend dit ook dat  we weer aan het einde van de week droog brood mogen knagen, daar we iets te vaak bier op het terras drinken, oké een borreltje erbij dan maar omdat het zulk enorm lekker weer is, en de festivalletjes moet je ook gewoon bij zijn. Want hé, wie wilt er nu niet tussen blije zon aanbiddende mensen dansen zolang het kan?
Gelukkig zijn er ook genoeg (outdoor) festiviteiten waar je gratis, of bijna gratis de nacht/ dag weg kan dansen onder de zon.
Omdat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet in festivalland zette wij de leukste Rotterdamse outdoor festivalletjes op een rij.1) SWANMARKET
Ook zo’n pest hekel gehad aan die rijen toen het in de van Nelle fabriek plaats vond? Gelukkig is de eerst volgende swanmarket in het mooie museumpark en kunnen we letterlijk en figuurlijk weer rustig ademhalen.
Swan Market is een lifestyle markt, waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken, aangeboden door authentieke Food trucks en live muziek van opkomende tot gerenomeerde artiesten.
Locatie: Museumpark Rotterdam
Datum: 6 April
Prijs: 1 Euro
Meer informatie vind je hier

2) BIERGARTEN
Yes! Biergarten opent ook dit jaar haar deuren weer. Van maandag t/m zaterdag kan je op het zonnige terras onder genot van Rotterdams bier, barbeque en de beste Rotterdamse Dj’s genieten en dansjes wagen en het nieuwe seizoen verwelkomen.
Locatie: Schiestraat 18
Datum: 10 april
Prijs: Gratis
Meer informatie vind je hier

3) TREK food truck festival
Ons geliefde Vroesenpark waar wij allen onze picknickkleedjes wel eens hebben uitgeslagen wordt van donderdag 14 t/m zondag 17 mei omgetoverd tot één groot sfeervol openluchtrestaurant tijdens het gratis toegankelijke Food Truck Festival TREK.
Je vindt hier het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen.
Locatie: Vroesenpark
Datum: 14 t/m 17 mei
Prijs: Gratis
Meer informatie vind je hier

4) ZOMER ZONDAGEN
Het Park bij de Euromast vormt het decor voor de leukste zondagen in Rotterdam, met zomerse, warmbloedige muziek en theatervoorstellingen. Met een kleedje voor op het gras, wijntje erbij, je wegwerp bbq mee, hoppa. Geniet van de programmering en alle dansende, verliefde, luierende, wandelende mensen, kinderen die knutselen, muziek maken, spelletjes doen en pootje baden in de vijvers. De ZomerZondagen zijn vakantie in de stad: niks moet en de ontspannen sfeer maakt het festival tot dé ontmoetingsplek van de Rotterdamse zomer.
Locatie: Euromastpark
Datum: Zondag 1 – 8 – 15 – 22 en 29 juni, 14.00 -20.00 uur
Prijs: Gratis
meer informatie vind je hier

5) ROUTE DU NORD
Van 5 t/m 7 juni staat upcoming wijk ZoHo (ZOmerHOfkwartier) in het teken van kunstfestival Route du Nord. Gerenommeerde kunstenaars én aanstormend talent tonen op verschillende locaties hun werk. Naast exposities bestaat het festivalprogramma uit performances, muziek en de bijzondere clubavond ‘Nacht van Lichte Zeden’.
Route du Nord 2014 vindt plaats in het Zomerhofkwartier en het Hofpleinstation, aan de rand van Rotterdam-Noord
Locatie: Zomerhofkwartier en hofpleinstation
Datum: 5 t/m 7 juni
Prijs: Gratis
Meer informatie vind je hier

6) ROTTERDAMSE DAKENDAGEN
‘Je kan het dak op’ wordt dit jaar wel heel letterlijk genomen. Vanaf dit jaar kan je de stad als nooit tevoren ervaren in de hoogbouwstad van Nederland. Van 11 t/m 14 juni 2015 kun je tijdens de allereerste editie van de Rotterdamse Dakendagen het dak op. Geniet van een waanzinnig uitzicht, laat je verrassen door onbekende plekken en doe mee met de speciale dakactiviteiten voor het hele gezin.  Programma Van relaxed dakloungen tot een interactief kinderplatform en van pop-up dakconcerten tot een uitgebreid sportprogramma op hoogte. Kloppend festivalhart is de speciaal voor het festival ontwikkelde rooftopbar bovenop Parking Westblaak aan de Hartmanstraat. Hier, op een steenworp afstand van de roemruchte Witte de Withstraat, beginnen ook (begeleide) routes naar de andere daken.
Locatie: Tientallen daken en hoofdlocatie: Parking Westblaak.
Datum: 11 t/m 14 juni
Prijs: Grotendeels gratis, sommige onderdelen (bijv. tours) betaald.
Meer informatie vind je hier

7)  RRROLLEND ROTTERDAM
Rrrollend Rotterdam is een nieuw en sfeervol evenement met foodtrucks op bijzondere locaties in de binnenstad.
Foodtrucks. De hippe keukens op wielen zijn dé trend van de afgelopen jaren. Je hoeft er eigenlijk niet eens te eten om je ogen uit te kijken. En als we de organisatie mogen geloven, geldt dat ook voor Rrrollend Rotterdam. Het gratis culinaire evenement op het gezellige Noordplein .waar volop verantwoorde en bijzondere gerechten worden gereserveerd. Prima dagje uit lijkt me zo.
Locatie: Noordplein
Datum: 12 t/m 14 juni en 11 t/m 13 september
Prijs: Gratis
Meer informatie vind je hier

8) DE PARADE
Oké, oké dit is natuurlijk niet helemaal gratis maar we leggen  graag vijf euro neer voor een dag kijken naar leuke bandjes, bierdrinken in de zon en boven alles: Een foto in de draaimolen.
Theaterfestival de Parade reist tijdens de zomer langs de vier grootste steden van Nederland. Het festival trapt dit jaar af in ons stadsie Rotterdam en reist vervolgends via Den Haag door naar Utrecht om af te sluiten in Amsterdam. Er staan zo’n 70 verschillende theater-, muziek en dansvoorstellingen, 45 bands en meer dan 15 kindervoorstellingen op de planken.
Datum: 18 t/m 28 juni
Locatie: Museumpark
Prijs: 5 euro
Meer informatie vind je hier

9) METROPOLIS FESTIVAL
Alleen op 5 juli, de dag van het metropolis festival, durven de Rotterdammers uit Noord en centrum naar het gevreesde ‘Zuid’ te komen. Die enge tunnel door.
Ja, wees eerlijk: Rotterdam- Zuid heeft eigenlijk best veel moois te bieden. Vooral een heel mooi park ‘Het Zuiderpark’ welteverstaan.
Het Metropolis Festival is een jaarlijks, eendaags, gratis toegankelijk, openlucht muziekfestival in Rotterdam op de eerste zondag in juli. Het programma bestaat uit een mix van pop, rock, hiphop, wereldmuziek en dance. Zo gevarieerd als de programmering, zo divers zijn de vele bezoekers. In 2015 beleeft het festival zijn 27e editie.
Locatie: Het Zuiderpark
Datum: 5 juli
Prijs: Gratis
Meer informatie vind je hier

10) EENDRACHTFESTIVAL
ieder jaar biedt het Eendracht Festival middels twee showcase-events een podium aan creatieve Rotterdammers. Meer dan 130 acts, verspreid over 16 locaties op en rond het Eendrachtsplein.
Locatie: Verschillende locaties rond het Eendrachtsplein
Datum: 28 Juli
Prijs: Gratis
Meer informatie vind je hier

11) BAZAR BIZAR
Guess what? Weer een reden om door die gevreesde tunnel heen te komen richting zuid.
Op 10 en 11 juli verandert de Charloisse kerksingel op Rotterdam-Zuid  in een creatieve vrijplaats met een programma met boordevol fijne muziek, performance, theater, eten, rariteiten, kunst, cultuur en meer.
Locatie: oude kerk Charlois
Datum: 10 en 11 juli
Prijs: Gratis
Meer informatie vind je hier

12) PLEINBIOSCOOP
De Pleinbioscoop is een filmevenement dat sinds 1987 iedere zomer plaatsvindt in Rotterdam. Duizenden bezoekers kijken onder de sterrenhemel naar een divers programma van de beste box office krakers en arthouse hits. Bijzonder zijn de vertoningen van moderne klassiekers en guilty pleasures die het waard zijn, nog één keer op groot scherm te zien zoals bijvoorbeeld Jurassic park en Jaws.
Locatie: Museumpark
Datum:
20 t/m 30 Augustus

Prijs: 4,00 euro
Meer informatie vind je hier

Zo dat was het wel weer zo’n beetje of missen we wat? Waar gaan jullie heen deze zomer?

Altijd op de hoogte blijven van de leukste lokale nieuwtjes? Like Littlegreenbook op Facebook via deze link

2 Comments on 12X GRATIS ZOMERSE OUTDOOR ACTIVITEITEN IN ROTTERDAM

 1. danny
  22 maart 2015 at 12:45 (8 jaar ago)

  “12X GRATIS ZOMERSE OUTDOOR ACTIVITEITEN IN ROTTERDAM”

  Als je voor de Swanmarket, de Parade en de Pleinbioscoop moet betalen, hoe is het dan gratis?

  Beantwoorden
  • irisvseben
   22 maart 2015 at 19:35 (8 jaar ago)

   Hoi Danny, zoals je kan lezen in het artikel gaat het hier om festiviteiten die zowel gratis, als bijna gratis, maar zeker helt geld waard zijn( tussen de 1,00 en 5,00 euro).

   Fijne avond!

   Beantwoorden

Leave a Reply