4x Slapen met een uitzicht op de Filipijnen

Staat er op jou verlanglijstje ook dat je wilt slapen in een tentje op een onbewoond eiland of trek je liever de champagne open in je jacuzzi omringd door moeder natuur? Mocht je naar de Filipijnen gaan vergeet dan niet de volgende slaapplaatsen met een view weg te strepen van je bucketlist. 1) WATERFRONT HOTEL- EL NIDO
Laten we eerlijk zijn: Na een tig aan primitieve hostels te hebben gezien inclusief kakkerlakken, de nodige spinnen en muggen meppen een fulltime bezigheid begint te worden, is het ook wel eens lekker dit af te wisselen voor zo nu en dan iets luxer.

Waterfront hotel ligt vanaf de voorkant redelijk verscholen in de drukke straat van El-Nido en als je vanaf het strand komt vind je het naast Submariner dive center (Aanrader om hier te duiken).
Het hotel zelf heeft weinig boeiends te bieden (geen ontbijt of restaurant) maar de locatie en de kamers zijn fantastisch! Er worden meerdere kamers aangeboden, en twee kamers met jacuzzi en prachtig uitzicht, één boven en één beneden. Beneden is duurder en iets luxer maar totaal geen privacy dus ik zou lekker voor boven gaan met een prachtig uitzicht over de zee en de rotsformaties en dit kan je aanschouwen vanuit je jacuzzi met een flesje bubbels. Let wel: Er komt een behoorlijke pisstraal uit de kraan dus zet hem vooral voortijdig aan om ergernissen te voorkomen.

Prijs: Met een beetje afdingen zo’n 60 tot 80 euro
Adres: Calle Hama, Barangay Buena Suerte, El Nido, Palawan, Filipijnen
+63 918 663 2771
2) NUTS HUTS RESORT-LOBOC
Opzoek naar rust in de jungle met een fenominaal uitzicht over een groen landschap terwijl je een boek leest op je lounge bed? Nuts Huts is je antwoord.

Nuts huts ligt diep verscholen in het oerwoud en houd er dus ook rekening mee dat je niet op je slippers komt maar dat je even je stevige wandel schoenen aantrekt om op de plaats der bestemming te komen, daar het even net iets anders is  dan dat je gewend bent. Je zal je halverwege de barre tocht al vloekend afvragen wie het ooit heeft verzonnen een resort te bouwen midden in de jungle, maar als je eenmaal aan bent gekomen begrijp je precies waarom. Er komen hier zelfs mensen puur en alleen om even een drankje te doen, van het uitzicht te genieten en blijven niet eens slapen.
De Nuts huts biedt verschillende cottages/ hutten en dorms aan tussen de 6 en 20 euro per nacht met ligging naast de loboc river waar je kan zwemmen, kayakken en mountenbiken.
Het Restaurant is even een klim omhoog ( In 3 dagen tijd heb ik geloof ik een beoorlijke spiermassa opgebouwd hier) maar dan heb je ook wat. Dit restaurant heeft een adembenemend uitzicht waar je even helemaal tot rust kan komen en daarnaast heerlijk kan eten en drinken.
Tip: Zorg er voor dat als je hierheen gaat, je voor de jungle wordt afgezet als het nog ochtend of middag is. Hier aankomen in het donker is geen heel erg groot succes (Vaak glibberig, geen verlichting en wel veel ongedierte).

Prijs: Variërend tussen de de 6 en 20 euro
Adres: uhh, het heeft dus geen adres dus dat kan je op de website uitzoeken;)


3) SLAPEN OP EEN ONBEWOOND EILAND IN EEN TENT- PALAWAN
Dit staat natuurlijk op menig bucketlist. Slapen in een tent op een onbewoond eiland met je verkering, verovering of met een groepje bij elkaar geraapte backpackers, lekker fikkies stoken en je zelf gevangen vis erop roosteren om de volgende dag wakker te worden op een hagel wit strand en een azuurblauwe zee. Wie wilt dat nou niet?

In Palawan, en voornamelijk El Nido worden er dagelijks ‘Island hopping’ tours aangeboden naar verschillende eiland groepen om samen met 13 chinezen op een  boot te zitten. uhhh, liever niet.
Voor bijna evenveel geld hossel je wat mannetjes die je een privé tour geven en kan je helemaal alleen de verlaten stranden afbanjeren. Mocht je dan toch helemaal in de flow zitten is er dus een mogelijkheid tot slapen op een verlaten strand (Ok, er gaan wel twee gezellige Filipijnen mee om de wacht te houden maar dat is eigenlijk best relaxed en heb je verder geen last van en het is best een plus dat ze zo nu en dan wat foto’s van je kunnen maken terwijl jij je je waant als in de blue lagoon onder een waterval bijvoorbeeld). Aangezien het bijna nergens echt duidelijk wordt aangeboden kan je het het beste vragen bij submariner dive center. Een neef van een neef ( zo gaat dat hier) heeft een familie bedrijfje die dit allemaal kan regelen en deze familie doet er alles aan om het zo aangenaam mogelijk te maken.
Zeer zeker de moeite waard om rond te vragen en vergeet je snorkel, een fles vodka en pak kaarten niet mee te nemen!

Waar: Dat weet haast niemand. Gewoon rondvragen en er is altijd wel iemand die weer iemand kent maar begin eens bij Submariner dive center.
Prijs: Hangt volledig af van je onderhandeling skills maar reken op zo’n 40 euro de man.
4) BELLAVISTA HOTEL- CEBU
Over Cebu kan ik niet veel meer zeggen dan dat het er smerig en lelijk is, geen zak te doen, en de prijzen van slaapaccommodatie zijn bovengemiddeld. Ik geloof niet dat iemand hier voor z’n plezier komt maar we kunnen er vaak niet omheen als we door de Philippijnen reizen. Het heeft een groot vliegveld en is centraal gelegen dus grote kans dat je hier een nachtje moet vertoeven.

Het Bellavista hotel is vrijwel het enige hotel wat een prima locatie heeft en daarnaast schoon is en even iets meer luxe uitstraalt wat wel relaxed is na een lange vliegtuig reis (of die je nog moet maken) en het inademen van al die gassen.

Waarom dit hotel in het lijstje staat? Het hotel heeft een rooftop zwembad met uitzicht over de stad en je de kakelende kippen en het getoeter van de auto’s even achter je kan laten om even te ontspannen.

Adres:M.L. Quezon National Hwy, Lapu-Lapu City, Cebu, Filipijnen
Prijs: Vanaf 40 euro
Website: Klik hier

Met welk uitzicht wil jij wakker worden? 

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste nieuwtjes, avonturen en meer? Like Littlegreenbook dan op facebook.

Leave a Reply