GEZOND MET MINDER DAN DRIE INGREDIËNTEN

Waarom moet gezond toch altijd zo eindeloos moeilijk zijn? Vooral op van die brakke dagen dat je het liefst tamelijk gezonde comfort food wilt eten, neigt naar een zakchips, maar je andere hersenhelft tegen je zegt dat je je daar nog brakker van gaat voelen, een poging waagt gezond te doen, maar toch eindigt met een zak chips omdat je geen zin hebt om na te denken over al die ingrediënten, hoeveel van alles nodig is en daarnaast dat je ook nog eens de deur uit moet.
Vanuit deze gedachtes die eigenlijk elke week aan bod kwamen, heb Ik er onbedoeld een hobby van gemaakt om met weinig ingrediënten (vaak overgebleven restjes die ik anders weg kan mieteren) een lekkere, maar bovenal een gezonde maaltijd neer te knallen op tafel. Van ontbijt, lunch tot aan avond eten. Easy as 1,2,3.
We gaan er natuulijk wel vanuit de peper, zout, knoflook en olie in huis hebt, anders wordt het wel wat lastiger;)

1) BANANA PANCAKES
Jack johnson aan, kopje koffie zetten, haar in een knot en klaar voor een mooie dag. Een goede kickstart? Banana pancakes baby!
Op zondag wil ik mezelf hier nog weleens mee verwennen. Het ziet er altijd zo heerlijk feestelijk uit, het lijkt net alsof je een echte keukenprinses bent, maar eigenlijk kan elke debiel dit maken.

Men neme (2 pers.)
1 Banaan
2 Eieren

Hoe: 
Gooi het in de blender of prak en hussel het fijn tot een beslag. Warm de pan op en gooi er wat kokosolie ( of andere olie/boter) in een pan, even warm laten worden en bakken maar. 
Serveertip: Strooi er wat kaneel over heen  en/of maple syrup en als je er helemaal een feestje van wilt maken kan je er nog wat cacaonips en/of walnoten overheen strooien.

2) AZIATISCHE EIERBREIER
Dit was een typisch gevalletje restjes dag, waarbij ik de restjes bij elkaar gooide en tot mijn verbazing was dit super lekker en eet ik dit nu wekelijks.

Men neme (1. pers)
2 eieren
1 hand verse spinazie
1 hand boerenkool

Hoe:
Pak een kleine wok pan en laat wat olie warm worden. Als het warm is gooi je ei erin en laat het even bakken. Gooi de spinazie en boerenkool erbij en hussel het dan door elkaar. Terwijl de groente slinkt help je de natuur een handje door een klein scheutje sesamolie en soya saus toe en laat dat er vervolgens goed intrekken. KLAAR! 
Serveertip: heb je toevallig nog sesam zaadjes staan dan is dit het moment om die achter uit je kast te pakken.

3) VEGA GEVULDE AUBERGINE.
Je kan aubergines uit de oven natuurlijk eindeloos combineren en het is allemaal lekker. Maar omdat ik natuurlijk in dit artikel focus op ‘3 ingrediënten of minder’ heb ik hier een lekker vega recept uit de oven.

Men nem (2, pers)
Je raad het vast al:
2 aubergines
250 gram couscous
1/2 blok feta

Hoe: 
Zet de oven alvast aan op 180 graden en kook het water en kook de couscous als dat er op de verpakking staat. Terwijl je couscous staat te pruttelen, snijd de aubergine in de lengte doormidden en hol deels de binnenkant uit. Tijd over? Dep de aubergine even goed droog zodat hij niet te zompig wordt straks in de oven.
Als de couscous klaar is giet je het af en voeg je nog een eetlepel olijfolie toe en meng je er één knoflookteen doorheen. Roer het goed om, snijd de feta blokjes klein en meng dit door de couscous. Done? Leg je mengsel in de aubergine bootjes, peper en zout eroverheen en klaar om de oven in te gaan. Dit duurt zo’n 20 minuten en dan is het klaar om gegeten te worden. 
Serveertip: Nog mutbladeren over van afgelopen week toen je tante uit marokko op visite kwam en perseé muntthee wilde drinken? Komt mooi uit, dit is lekker met munt. Ook lekker met olijven of rozijnen en als je nog wat yoghurt hebt, doe hier dan de munt en wat knoflok doorheen en serveer dit als garnering.

Hebben jullie nog lekkere recepten van minder dan 3 ingrediënten? I dare you!

Altijd op de hoogte van de laatste lokale en gezonde nieuwtjes? Like Littlegreenbook op facebook via deze link.

Leave a Reply