WAAROM FIETSEN DOOR DIE VERREKTE MAASTUNNEL RICHTING HET SIBERIË VAN ROTTERDAM?

‘Woon je op zuid? ja dahag, dan kom je maar lekker naar mijn huis want ik ga echt niet helemaal die klote tunnel onderdoor’. Voor menig zuidenaren zal dit bekend voorkomen. Voor mij althans wel. Wat is dat toch met die tunnel? Ik bedoel laten we eerlijk zijn, zo lang en eng is het toch ook weer niet? Blijkbaar wel. En dan ben je uiteindelijk de tunnel uit om vervolgens in het Siberië van Rotterdam te belanden. Waarom zou je ook?
Voor alle lieve vrienden die het teveel moeite vinden om naar zuid te komen: Als je op vakantie was geweest, bijvoorbeeld in Barcelona en in de gids had gestaan dat deze tunnel de allereerste autotunnel van de stad, tevens van het land was, dat het een rijke geschiedenis heeft,  zou je er voor je plezier heengaan. Zou je foto’s maken op die hoge roltrappen, zal je gieren om je maatje die bijna met z’n fiets van de roltrap pleurt, zou je tegen je reisgenoot zeggen hoe goed je het vind dat er overal camera’s hangen in de tunnel en dat veel bekende hier weleens een clip opnamen (in ons geval dan Gers Pardoel met ‘spring maar achterop bij mij’).
Ik raad jullie aan als het dan echt teveel moeite is, om de vooroordelen van de Maastunnel even achterwegen te laten en het te bekijken alsof je op vakantie bent en wilt ontdekken en verwonderen. En begin alsjeblieft niet over dat het zo super lang is, want ik hoor je ook nooit als je je straat uit fietst en aan het einde van de straat puffend vertelt dat je straat zo belachelijk lang is (61,35 meter om precies te zijn)

En dan ben je de tunnel uit en dan kom je aan op Zuid, wat dan? Hier een overlevingsstappen plan.
1. Zeg gedag, zwaai of knipoog naar de altijd vriendelijke tunnel bewakers die er elke dag staan voor je veiligheid.
2. Je bent nu aangekomen in het Siberië van Rotterdam, geen paniek.
3. Verbaas, verwonder, bewonder, lach en blijf rustig ademhalen.

Tip: Als je dan toch in de buurt bent, gooi je fiets even aan de kant bij Rhijnhaven tijdens zonsondergang. Nergens zo mooi als daar.

Wat is jullie ervaring met Rotterdam-Zuid? Ik hoor het graag.

Altijd op de hoogte van lokale nieuwtjes, opinies en hersenspinsels? Like littlegreenbook dan op facebook via deze link.

Leave a Reply