Havervlokken feest.

b4414bca-072c-11e2-b711-3921ab4aa79b_original

Waarom havermout? 

Haver is heel erg voedzaam en bevat langzame koolhydraten, en dat is belangrijk, wantdie langzame koolhydraten zorgen voor een voldaan gevoel waar je de hele morgen op kunt teren. (Ook voor mensen met obisitas of diabetes een aanrader) Haver bevat langzame suikers, veel vezels, eiwitten, zink, magnesium ijzer, vitamines K, E, B1, B2, B6 en carotenen.

 

Het is snel klaar en heel goedkoop. Je hebt al een pak van 500 gram voor minder dan euro als je goed zoekt, en bij de Ekoplaza tussen de twee en drie euro. Waar je dus met een brood 3 dagen mee doet doe je hier zo’n maand mee en dan smaakt het nog steeds even lekker.


We kunnen er tegewoordig niet meer omheen. Havermout, havervlokken, haver haver haver. Ondanks dat ik mij af en toe afvraag of de bodem in Schotland (oorsprong) niet volledig is uitgeput door het verbouwen van alle haver, maak ik mij ook schuldig aan elke ochtend een havervlokkenfeest in een wit bakje wat ik dan mooi opmaak en af en toe instagram

HIER vind je wat gezonde ontbijt variaties voor elke mood. Of je nou ongesteld, verdrietig of de zomer in je bol hebt. Havermout has it all!

Leave a Reply