Op de camping of toch een hotel tijdens Sziget?

regular_1

Na jarenlang roepen dat ik Sziget eens wil wegstrepen van mijn bucketlist voordat we zeggen ; Sziget is zooooo passe’ of ‘; Sziget is zooooo roken’ , was het dit jaar dan eindelijk zover: 7 dagen lang feesten met 400.000 (ja, echt) man op  ” the island of freedom’ .

Ok, die 7 dagen waren voor mij 2 dagen en in plaats van in een tent te slapen op het festival terrein, probeerde ik een hotel buiten het festival terrein uit. De meningen zijn erover verdeeld en dit is hoe ik het ervaarde. Laat ik beginnen bij het begin.

Ik heb verkering met een 30 plusser. Waarom ik dit zeg? Nou zo’n beetje iedere eind twintiger of ouder vond het meer dan normaal dat ik in een hotel sliep en iedereen die 25 jaar of jonger was vond het stom, niet avontuurlijk en je zou de sfeer minder mee krijgen vanuit een hotel. Ik roep ook altijd dat in een tent slapen z’n verkeur heeft vanwege eerder genoemde redenen, maar eigenlijk is het ook excuus waar ik graag in wil geloven omdat ik nooit het geld heb voor dure hotels en ik denk dat meer jongeren dit kunnen beamen. Nu ik dus een 30 plusser heb als vriend en mijn studententijd achter mij heb gelaten, veranderd mijn voorkeur en liggen je prioriteiten blijkbaar ergens anders. Van camping naar hotel, van een patatje met als avond eten naar een gezonde salade als avond eten want dat is goed voor je gezondheid.

10491280_10153434486468492_1873905553643550092_n

Mocht je zelf twijfelen, hier wat plus en min punten van zowel hotel als tent.

Tent positief:
– Het bespaard een hoop geld (incl taxi ritjes)
– Je kan halverwege de dag makkelijk terug naar de tent voor een middag dutje of een trui pakken als het afkoelt (geloof me, dat doet het)
– Je ervaart het festival op een intiemere manier
– Met geluk sta je met leuke mensen op de camping en heb je er een nieuwe vriendengroep bij
– Je kan ten alle tijden zeggen dat het echt perrongeluk ging dat je bij de verkeerde in de tent ging liggen..
– Je kan echt al heel vroeg bij je lievelingsband vooraan gaan liggen

Tent negatief:
– Je wordt elke ochtend heel vroeg je tent uitgebrand
– En/of het gaat regenen, je tent is niet water dicht en je spullen zitten onder de modder
– Je stinkt na een paar dagen
– De tent blijkt toch veel kleiner dan verwacht en moet met je voeten buiten de tent slapen
– Je ‘ buren’ luisteren graag de hele nacht (en ochtend) heavy metal op standje 100.

Hotel positief:
– Je kan na een lange dag in bad met shower gel van het hotel
– ‘All you can eat’ brak ontbijt
– Een bed en een goede nachtrust
– Je hebt privacy

Hotel negatief:
– Je kan geen middag dutjes doen
– Het is duurder
– Je moet met je dronken kop een taxi zien aan te houden die je terug rijdt
– Er bestaat een kans dat je vergeet waar je hotel ligt en het je heel veel geld kost voor een nachtelijke taxi tour
– Je bent minder onder de mensen en leert ook minder mensen kennen

Conclusie: Kom je echt voor het feesten en vind je lekker ruiken en schoon zijn overrated? (en heb je het niet zo breed) dan zou ik zeker voor een tent gaan. Heb je het wat breder en gesteld op je privacy en hygiëne, dan is een hotel zeker aan te raden, er is genoeg vervoer erheen en terug.

Waar gaat jou voorkeur naar uit?

1 Comment on Op de camping of toch een hotel tijdens Sziget?

  1. mar.iella
    19 september 2014 at 11:40 (6 jaar ago)

    Ohh ik zou echt nooooooooit voor een hotel kiezen tijdens Sziget. Topfestival en om het ultieme festivalgevoel vast te houden, moet je natuurlijk ook op de camping staan :D

    Beantwoorden

Leave a Reply