4X BAKKIE DOEN IN DELFT

 

Dagje vertoeven in Delft? Ik vind Delft niet een heel groot stap aanbod hebben, maar wel een groot aanbod aan leuke tentjes om je ochtend te starten met een bakkie pleur en een krantje. Aangezien je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet, zette ik er wat op een rij. Zelf ben ik geboren in Delft, en heb ik er tot mijn 10e jaar gewoond. Mijn vader woont er overigens nog steeds. Hij heeft al 12 jaar verkering met mijn stiefmoeder die in Aalsmeer woont en neemt een lat relatie maar voor lief.
Hij overweegt wel al 12 jaar om na te denken of hij dan toch een keer gaat verhuizen en samen gaat wonen, wat ik ergens altijd heel typisch vind en ik  geef hem groot gelijk. Mocht het ooit gebeuren, dan ga ik gehuld in zwarte kleding toch de slingers buiten hangen.
Eerlijk is eerlijk: Ik zou het ook heel erg jammer vinden als hij daar weg zou gaan en ik geen goed excuus meer heb om weekendjes al koffie drinkend door de stad te banjeren met die ouwe. Delft is voor mij ‘ een weekendje weg, ontsnappen aan de drukke en snelle stad’ en lekker kneuteren in de oude binnenstad. Hier onder vind je mijn lievelings kneuter plekjes waar ik het liefst kom om koffie te drinken en bij te kletsen.

wpid-20140306_1500491) KEK is absoluut 1 van mijn favorieten. Mijn vader houd zijn oren en ogen altijd open als er weer een leuk creatief nieuw tentje is en belt mij dan enthousiast op dat ik naar Delft moet komen om daar koffie te drinken. Dit is er 1 van. Je kan hier de hele dag keutelen. Vriendelijk personeel, creatieve eet en drink kaart en boven alles is het interieur en inrichting heel fijn.
wpid-20140306_150114Omdat ik er geen genoeg van krijg, hier nog een foto van een stukje muur links, waar ik al een half uur naar kan kijken, inspiratie op kan doen en mijn salaris er doorheen kan jagen doordat al die leuke spullen te koop staan.

Voldersgracht 27

Postkantoor20602) ‘T Postkantoor, een roept een beetje een nostalgisch gevoel bij me op. De naam zegt het al, dit was jaren geleden een postkantoor waar ik als klein meisje, samen met mijn broertje altijd bij de ingang met een invalide liftje op en neer ging, terwijl mijn ouders dan lichtelijk geïrriteerd een verjaardag kaart kochten voor de buurvrouw. Tegenwoordig gaat bijna alles via de mail en kan je hier nu heerlijk koffie drinken en lunchen. De huiskamer sfeer is prettig, de koffie is lekker en het personeel is fijn. Ohja, en wist je dat ze ook een hele leuke tuin hebben waar je je even in het midden-oosten waant?

Hippolytusbuurt 14

de-buitenkant-en-een
3) Stads Koffyhuis is een begrip in Delft en vandaar dat hij ook in deze lijst staat. Mijn vader kwam daar al als kind, en ik kwam hier ook al als kind en eigenlijk kom ik hier nog steeds graag. Het heeft geen ‘ hip’ imago maar als je je echt wilt onderdompelen in de ‘ Delftsche’ cultuur dan is dit een aanrader. De oud hollandsche tegels, de heerlijke koffie en de fijne ongedwonge sfeer van oudere die er rustig een krantje lezen. Wist je dat het stads Koffyhuis heel veel prijzen heeft gewonnen voor het lekkerste broodje van Nederland? Ben je gek op brood en niet vies van creatief beleg van verfijnde smaken? Dan is dit je place to be.

Oude Delft 133

coffeeroaster_MissMorrison_Delft_2-1024x1024-9983d76d6c5d3e2a1e7e8ef27b29b0ce
4) Koffiebranderij Miss Morrison voor de echte koffie liefhebbers, een super schattig koffie tentje waar je koffie met passie en een voorliefde voor de ‘ echte’ koffie voor je  wordt klaargemaakt. Koffie drinken is hier een beleving met de verschillende geuren en smaken die je tegemoet komen.

Voorstraat 7

1 Comment on 4X BAKKIE DOEN IN DELFT

  1. Manon Margaretha
    26 september 2014 at 17:04 (6 jaar ago)

    Ik woon vlakbij Delft en ik ga altijd naar Kek! Heel erg leuk!
    x Manon

    Beantwoorden

Leave a Reply