Het leed dat het twintigers dilemma heet.

images

Wie dacht dat het na de pubertijd gedaan was met de identiteit crisis, heeft het mis: Het twintigers dilemma has it all.
Toen ik begon te puberen zei mijn moeder altijd ‘ het is de pubertijd doe je niks aan’, het hoort erbij, ouders nemen het voor lief en zijn er hele afdelingen in de bibliotheek te vinden in de categorie ‘ lieve help mijn kind begint te puberen en ik wil hem/haar ter adoptie afstaan, hoe hiermee om te gaan’ . Maar niemand die mij, of iemand behoedde voor een andere vervelende periode inclusief identiteit crisis die je wel bewust mee maakt: Het twintigers dilemma. Waar is die afdeling? 

Twintigers dilemma is een benaming van een generatie die alle kansen krijgt, wat natuurlijk in eerste instantie positief is, maar waar er heel veel deuren openstaan wordt je ook gedwongen keuzes te maken. Stel nou dat je achteraf toch de verkeerde keus maakt, dat iets anders toch veel leuker was achteraf en dat je spijt krijgt.

Onze generatie wordt ook wel veeleisend, egoïstisch, idealistisch en ambitieus genoemd. Hier vloeit verantwoordelijkheid uit voort en TADAA: CRISIS!

Vooral in grote steden is de wanhoop nabij en raken steeds meer twintigers besmet met het crisis virus. Je bent afgestudeerd en hebt eindelijk een avond geen verjaardagen ingepland staan, en bedenkt dat je jezelf een avond opsluit in je te krappe studio, een fles wijn leeg gaat drinken en je teennagels gaat lakken. althans, een poging tot gaat doen. Tijdens een bezoekje aan de toilet kan je het niet laten om even obsessief door je facebook lijst te scrollen. Je ontdekt dat je buurman Dj is geworden en draait nu op toffe feesten en instagramt constant foto’s #backstagemetthemanhimselfoliverweiter, je dit weekend 1101 feesten hebt gemist waar je misschien wel goed kon ‘ netwerken’,  er komt een foto voorbij van een oude kennis die sushi eet met Bastiaan van Schaik, je ex- beste vriendin gaat los in de club op Ibiza met haar nieuwe vrienden en de nerd van vroeger uit je klas is nu een populaire blogger die overdag aan haar blog werkt in een urban espresso bar. En jij? jij weet eigenlijk niet wat je aan het doen bent behalve een poging teennagels lakken.

Er wordt ons min of meer door de snelle maatschappij opgedragen iets te doen met een ‘betekenis’, wat dat dan ook moge betekenen. Je wilt uiteraard na het behalen van je studie ook foto’s kunnen posten dat je met Bastiaan sushi eet op Ibiza, of kansarme kinderen redden in Afrika, Of niet, of wel, of toch niet..Dilemma’s!

Onder de snelle maatschappij komen we niet onderuit maar guys, calm the fuck down. Hoe? door je ‘ crisis’ situatie te beïnvloeden.

1) Zet je social media eens voor een tijdje uit. Doe waar je op dat moment zin in hebt. Of het nou een potje ganzenbord is of het knutselen van een foto album. Dat is ook leuk. En geloof me, op social media ziet alles er leuker uit dan het in werkelijkheid is.

2) ‘ ff snel een bakkie doen want he, druk druk druk’ Ten eerste wil ik een bakje kots over je heen gooien als je de duivelse woorden ‘ druk druk druk’ uitstpreekt en is het een kwestie van prioriteiten stellen. Neem eens wat langer de tijd met mensen die je graag in je omgeving hebt en waar je positieve energie van krijgt.

3) Streel jezelf met de gedachte dat je nog jong, strak, en gewild bent en de deuren nog allemaal openstaan. Over heel wat jaar ben je 50 en streel je jezelf met uitspraken als ‘ 50 is het nieuwe 30 joeeee’ en ga je op sex vakantie naar curaçao met  je meiden met korte pittige kapsels die in scheiding liggen.

4) Toch een niet al te beste keus gemaakt? morgen weer een dag.

5) Do whatever makes you happy.

Succes ermee, en geloof het of niet: het komt allemaal goed.

1 Comment on Het leed dat het twintigers dilemma heet.

  1. buufenbuuf
    14 november 2014 at 11:33 (6 jaar ago)

    Heerlijk af en toe de telefoon op niet storen zetten! Zeker op zondagen of avonden na werk!

    Beantwoorden

Leave a Reply