Rotterdam opende gister het grootste kunstwerk ter wereld: De markthal.

 

Het is volbracht. done. finished. In Rotterdam, aan de Binnenrotte waar de stad ooit is ontstaan, is gister de laatste hand gelegd aan het grootste kunstwerk ter wereld, de Horn of Plenty. De enorme, felgekleurde afbeelding met een oppervlakte van 11.000m2 zal de complete binnengevel van de markthal bekleden die gisteren, 1 oktober haar deuren openden. Het kunstwerk wordt nu al de ‘Sixtijnse Kapel van Rotterdam’ genoemd, en ik was erbij
Ik baande me een weg door de mensen massa. het is druk, heel druk. Iedereen wilt een glimp opvangen van Maxima die het lintje doorknipt en iedereen wilt de markthal zien waar al maanden over gespeculeerd wordt hoe het er nou uit gaat zien. Het enige wat ik eigenlijk op dit moment zie, zijn heel veel ruggen. Kut, soms is het best vervelend om zo klein te zijn en baal ik ervan dat ik ooit mijn spice girl- plateau zool schoenen weg heb gegooid.markthal--724.5x430.5-c-default

Yes, i made it. Mocht ik me net al een krioelende mier voelen tussen de mensen massa, dat was nog niks bij hoe ik, en waarschijnlijk ieder ander zich voelt bij het binnenkomen van de imponerende markthal. Je begeeft je onder bogen, zo groot als twee voetbalvelden die gevuld zijn met gigantische vissen, vruchten en groenten die op je neerdalen.
Het is het zelfde kinderlijke gevoel van verwondering die je vroeger had bij het lezen van Erik en het insectenboek.5078763ed1d81d5f4d78d9b74ab42ad7

 

De hal is geïnspireerd op de versmarkten van Barcelona, Valencia en Stockholm.
Naast dat je hier dus je vers producten kan halen ben je ook meteen een hele ervaring rijker. Heengaan dus!

 

2 Comments on Rotterdam opende gister het grootste kunstwerk ter wereld: De markthal.

 1. Anita
  7 oktober 2014 at 16:43 (5 jaar ago)

  Staat op mijn lijstje!

  Beantwoorden
  • irisvseben
   26 januari 2015 at 06:47 (4 jaar ago)

   Ben je er al geweest Anita?

   Beantwoorden

Leave a Reply