4 tips om de herfst in Amsterdam door te komen.

large

na een verlaat zonnig weekend moeten we er toch echt aan gaan geloven: Herfst is coming! Vanaf morgen kunnen we de eerste hoosbuien,windstoten en natte sokken verwachten en kapot gewaaide paraplu’s terug vinden in de vuilnisbakken op de hoek van de straat.

De regen kunnen we natuurlijk niet uitzetten en aan de windstoten ontkomen we ook niet aan, maar we kunnen er natuurlijk wel zelf het beste van maken. Hoe? ik zette wat tips voor je op een rij.

1)Bezoek de nieuwe tentoonstellingsruimte van het Rijksmuseum
Het is nog maar twee weken aftellen en dan zal eindelijk de nieuwe tentoonstellingvleugel van het Rijksmuseum haar deuren openen genaamd ‘ De Philipvleugel’ .
Ruim dertien zalen zullen in het teken staan van fotografie. hier ben je wel even zoet mee dus.
Mocht je daarna trek hebben gekregen kan je in een groot restaurant met wisselende chefs, en waar plek voor zo’n 120 mensen, lunchen of dineren.
Leuk om te weten, de borden waarvan je eet is gemaakt van klei van de Noord/Zuidlijn.
10485648_1491561381090281_7440608157445119166_n

2)Struinen en dwalen door de overdekte Foodhallen
Misschien wel het mooiste van de herontwikkeling van de voormalige tramremise De Hallen is de enorme overdekte foodcourt die afgelopen maand haar deuren opende. In steden als Londen en Madrid is dit al een bekend en populair concept en afgelopen maand opende ook de Markthal in Rotterdam haar deuren en ook Amsterdam opende haar deuren.. Zo’n 20 tot 25 ondernemers strijken in de hal neer met hun lekkernijen, zoals beefburgers van de Amsterdamse burgerzaak The Butcher, hotdogs van Bulls and Dogs en Mumbai streetfood van Shirkhan. Op een regenachtige dag, waan je je hier een beetje in het buitenland door alle geuren en kleuren.
piece_of_cake_by_danielasiviero-d5kr0b13)heel holland bakt
weg met Gtst, de boeren van Yvonne en de voice, Martine Bijl en haar amateurbakkers domineren de tv anno 2014. Maar echt: Bakken mag weer!
De eerste aflevering van Heel Holland bakt trok een verpletterende 1,7 miljoen kijkers . Nadat de barbieren van Schorem de snor en baard en ouderwets haarsnijden weer op de kaart zette, zo ook kandidaat Menno aka hipsterbakker met baard, een stoere man met ovenwanten aan en een schort om, die bakken op kaart zet. Ik kan alleen maar zeggen: mannen met baard, meisjes met vlechten en oma’s met krulspelden: pak die deegroller en ga bakken.

4)boswandeling met een doel
Zet je wekker vroeg, trek je kaplaarzen en regenjas uit de kast en begin je dag met een boswandeling. Wel eens echt goed gekeken naar de mooie kleuren in het bos in de herfst? De kleurige blaadjes, dennenappels, paddenstoelen en kastanjes die de grond sieren.
boswandeling saai en doelloos? neem je camera mee, maak mooie foto’s van de natuur of doe een fotoshoot met je zusje. Geen camera?
Vroeger toen ik op de vrije school zat maakte we altijd een herfsttafel. Je verzamelde kastanjes, bladeren etc uit het bos waarmee je gaat knutselen en maakt vervolgens een herfstige tafel thuis. hier onder wat voorbeelden.

Leave a Reply