verstandig liften in Europa: Mitfahrgelegenheit vs Blablacar

Jaren geleden werd een nieuw plan geïnitieerd vanuit Duitsland wat een goedkope en leuk alternatief zou bieden om binnen Europa te reizen: Mitfahrgelegheit.

Hoe het werkt was al volgt: Je kon een autorit aanbieden of je kon zoeken naar autoritten die aangeboden werden. Bijvoorbeeld: Jan moet voor zijn werk op en neer naar Berlijn, en jij als student wilt een weekendje feesten in Berlijn maar vind de trein veel te duur. Oplossing: Je kan met Jan meerijden en betaald wat benzine kosten mee ( Denk aan zo’n 25 euro). Jan blij dat die niet alleen hoeft en jij mee betaald, en jij blij.
Nu anno 2014 is mitfahrgelegenheit.de overgenomen door een Amerikaans bedrijf en proberen ze er een slaatje uit te slaan en wordt het vooral de personen die voorheen makkelijk een rit aan konden bieden heel erg moeilijk gemaakt aangezien er tegenwoordig
een bemiddelaar tussen beide partijen zit en er een bepaald percentage van de benzine kosten naar de bemiddelaar gaat. Geloof me hier zit niemand op te wachten.  Mitfahrgelegenheit verloor haar charme en veel fans.

Dit was DE kans om wat nieuws op te zetten, een tweede mitfahrgelegenheit maar dan minder omslachtig en zo werd blablacar geboren.
Je vult je plaats van vertrek in en waar je heen wilt en de datum en er ploppen verschillende mensen op die een rit aanbieden.
roadtrip
Op deze manier reizen is goed voor het milieu (denk aan minder brandstof kosten), het is vele malen goedkoper, het is veilig en met een beetje geluk leer je de meest interessante mensen kennen ( zo zat ik gister met een meisje uit Australië in de auto en een violist die ik vroeg een mini concert te spelen tijdens een stop halverwege ergens tussen de wc’s en de parkeerplaats in). Win-win-win situatie zou je denken.
Maar nee, helaas wordt het nu ook blablacar lastig gemaakt omdat  de NS hier onder zou lijden en verlies zou maken.
Ach, zo is er altijd wel een ‘verliezende’partij en natuurlijk heeft een medaille twee kanten, maar zolang die trein kaartjes achterlijk duur zijn en ik voor 15 euro met blablacar naar Hamburg kan, ja wie doet dat dan niet.

Ook van plan binnenkort een weekendje weg te gaan maar houd het je tegen een dure treinticket te kopen en is alleen liften je toch net iets te veel #yolo? Probeer blablacar eens, en met een beetje geluk en lief knipperen met je ogen wordt je nog voor je hotel/hostel afgezet ook nog.

1Pingbacks & Trackbacks on verstandig liften in Europa: Mitfahrgelegenheit vs Blablacar

  1. […] een huisje huren voor niet al te veel knaken. Best relaxed. Opzoek naar alternatief vervoer? ken je BLABLACAR […]

Leave a Reply