TRAVEL: SLEEPOVER’S IN HAARLEM: HELLO. I’M LOCAL

HELLO, I’M LOCAL

Is een boutique hostel  in de Spiegelstraat 4 te Haarlem waar je kan slapen, eten en drinken, goede gesprekken kan voeren bij de openhaard op de patio
, je oud hollandsche bord spelletjes kan spelen met mensen van over de hele wereld, of je trekt je alleen terug met een goed boek en een kop verse koffie. Ook kan je er borrels, workshops of een meeting organiseren (Je scoort vast punten bij je collega’s voor deze goed uitgekozen en unieke plek;)) Alles is mogelijk, niks is te gek.
Op het moment dat je een stap in dit knusse hostel zet voel je je hier thuis in tegenstelling tot een gemiddeld ander hostel. Ik vraag me af of dit deels te maken heeft dat er nergens TV’s of ander digitaal apparatuur aanwezig is, en alleen in de ‘woonkamer’wifi aanwezig is. Niemand zit hier in z’n beeldscherm gedoken maar kletst gezellig met elkaar. De geur van haardvuur en koffie dringen je neus binnen, en een vriendelijk meisje achter de balie verwelkomt me hartelijk. Ik kom om half vijf binnen stappen en pas om tien uur ‘s avonds bedenk ik me, behoorlijk wat lokaal Jopen bier en goede gesprekken verder, om mijn tas maar eens in mijn kamer te zetten.

Oorsprong
De eigenaresse, Saskia Hurd werkte in het verleden bij grote commerciële bedrijven, had een goede functie en werkte hard. Werd ze hier gelukkig van? Mwah. Waar mensen blijven dromen, hakte Saskia voor eens en voor altijd de knoop door en ging haar droom achterna: Een eigen hostel beginnen.  Het werd een zoektocht in Amsterdam maar vond uiteindelijk een oud barrel in Haarlem. Via stadsherstel werd dit haar project en binnen 3 jaar stond er een gerenoveerd hostel op poten waar iedereen zich thuis kan voelen, van jong tot oud, van backpacker tot jetsetter. Saskia haalt haar inspiratie uit de velen reizen die ze maakt wat terug te zien is in het interieur. Het interieur is een mengelmoes van zelfgemaakte en bij elkaar geraapte vintage meubels die ze in de loop der tijden lokaal of ergens in Nederland bij elkaar heeft gesprokkeld. Van tafels en lampen, tot aan de matrassen die in de buurt van Haarlem zijn geproduceerd met alle zorg en liefde voor onze nachtrust.  Ook werkte Saskia samen met lokale scholen om jong talent een kans te geven. Zo zijn de oude bedsteden ontworpen door studenten van de Hout – en Meubilering college  en zijn vele kamers, met elk een eigen thema ook deels ingericht door studenten.

Vastleggen in volledig scherm 12-11-2014 093738Wat heeft Hello i’m local te bieden?
Ik krijg een kaartje in mijn hand gedrukt ‘zo, hier kan je elke kamer mee binnen, ga maar op ontdekkingstocht en vertel me waar je graag wilt overnachten’ ok. Verdwalen was moeilijk daar het niet heel groot was, maar ik vond het wel een avontuurlijke manier om het hostel te leren kennen. Ik koos de ‘klederdracht’ kamer omdat hier overal balken aan het plafond hingen met daaraan een schommel. Mijn stille droom is om ooit een schommel in mijn huis te kunnen hangen, maar dat terzijde.

Het hostel bied twaalf kamers, gevarieerd van 14- tot 2- persoonkamers met elk een eigen douche en vaak een eigen toilet. Het leuke is dat elke kamer een eigen karakter heeft gebaseerd op de Haarlemse en Hollandse geschiedenis. Thema’s als Van der Pigge ( Bekende Haarlemse drogist) tot aan de enige echte Hollandse Holstein koe genaamd de Holstein kamer tot aan ‘de Heem’naar de gelijknamige schilder. Hello i’m local hecht veel waarde aan de belevenis om de slapers zich een echte local te wanen van Haarlem. Leuk weetje: Hello is bezig met een nieuwe ontbijt en lunch kaart waar alleen maar gebruik wordt gemaakt, van jawel wat hadden we anders verwacht, lokale producten. Ik kan niet wachten om dus ook de ECHTE Holstein kaas van de Holstein koe te proeven. jummie!Hello, I'm local

Of je nou een weekendje romantisch met je verkering naar Haarlem gaat, met familie, vrienden of alleen. Hello! i’m local it is! Met wie zou jij hierheen gaan?

‘Hello i’m local is dus niet alleen een overnachting maar ook een echte haarlemse ervaring’
Prijs: vanaf 40,00 euro per nacht (incl. toeristenbelasting en afhankelijk per seizoen)
Locatie:  Burgwalbuurt, Haarlem centrum
Wifi: ja, alleen in de gezamelijke woonkamer.

Hello! I’m Local
Spiegelstraat 4
2011 BP Haarlem
Tel +31 (0)23 844 6916
http://www.helloimlocal.com
Facebook
IMG_1655

 

Leave a Reply