BLOG: MARGRIET WINTERFAIR: De vooroordelen over de 50+ huismoeders met trolleys. Ik nam de proef op de som of dit gegrond is.

Zet je haar in de krul, sla je spaarvarken kapot, pak je stoffige trolley uit de kast,en trek je stevige stappers aan.

Deze week staat de Margriet winterfair weer in de Jaarbeurs van 14 t/m 20 november waar zo’n 80.000 man op af komen.
Ik wilde de Margriet winterfair altijd nog eens van mijn lijstje kunnen afstrepen en na mijn bezoek de vraag kunnen beantwoorden of mijn vooroordeel over deze gezellige ietwat truttige ‘op stap met de 50+ dames met kittige korte kapsels’ klopt.IMG_1692

Afgelopen weekend was het zover. Jawel, samen met een vriendin nam ik de proef op de som. Aangekomen op de parkeer plaats kwam daar een stoet bussen aan. Bussen volgeladen met vrouwen die staan te popelen voor een dagje uit. Ik gok dat ze uit Eindhoven kwamen.
Ik loop naar binnen en de gezellige kerstverlichting en kerstballen verwelkomen me. Maar net goed, ik sta bij een ingang waar ze begonnen zijn met gratis give a-way tassen uit te delen en neem er meteen 1 mee. Helaas heb ik net Nick en Simon en Trijntje Oosterhuis gemist en loop de kerstmarkt binnen waar de borden met ‘SUPRISE BAG’, ‘EENMALIGE MARGRIET SALE’ ‘STUNTPRIJZEN VOLENDAMSE MODE’  me om de oren vliegen. Margriet heeft hier een een prima staaltje marketing neergezet met de winterfair waar de gemiddelde besteding van de bezoekers oploopt tot € 65 euro of meer door alle ‘te gekke’ aanbiedingen. Bijna gratis dus.
Margriet ondervind weinig concurrentie, op de ‘Libelle zomerweek’ na, waardoor de meeste bezoekers ook wel echt sparen voor dit uitje.IMG_1677

In de verte zie ik een kraampje waar ze wijn hebben. Ik gooi me over de trolleys heen en waan me een weg door de hordes vrouwen. Yes! Gratis wijn proeven. Best relaxed hier.  Ik bemachtig samen met een vriendin een tafeltje in de vriendinnen lounge en grappen wat of er ook bischierig lounges zijn.
Ik kijk om me heen en besef me dat ik qua doelgroep gelijk had en niks is gelogen: Ja, het gros heeft een lekker pittig kort kapsel, heeft een trolley en anders wel 6 tassen aan de hand, overal waar er een bordje staat met ‘gratis’ staat een rij ( He, we blijven natuurlijk Nederlanders) en de gespreksstoffen gaan niet verder dan ‘Bij dat andere kraampje hebbie net zo’n kek vessie voor de helft’ en ‘OH! joehoee dames, we kunnen hier gratis op de foto, OMG’. Ik moet lachen, en ik merk dat mijn gespreksstof eigenlijk ook niet verder komt vandaag dan ‘jeetje, wat een lekkere kokosballen’ en ‘Ach, dan ga ik ook maar op de foto’.
Of dit allemaal heel vervelend is om hier tussen te lopen als ‘jongere’? Nee, ik vind het heerlijk. Niemand die hier nadenkt over dat ze vanavond nog alle bedden moeten opmaken, over politiek of dat ze morgen moeten werken en dat je baas een klootzak is. Nee, het is bijna betuttelend hoe blij iedereen is en zich nergens zorgen over maakt. Het is een beetje te vergelijken met kinderen die bewonderden en verwonderen zonder oordeel. Ik schaam me eigenlijk zelfs een beetje dat ik constant oordelende grapjes  maak.IMG_1691

Ik zat na wat wijntjes ook lekker in de ‘kerstsfeer’ en liet me inschrijven als bloeddonor en als donor, in de hoop dat ik ooit nog eens levens kan redden. Ook hier krijg ik allemaal gadgets mee en loop binnen mum van tijd ook met 3 tassen te zeulen. JA. IK BEN DONOR staat er groots op mijn nieuwe roze rugzakje en ik draag hem met gepaste trots.

Lang verhaal kort: Ja, de gemiddelde leeftijd is 50 jaar, ja, neem je scheenbeschermers mee tegen de trolleys en ja, ze lijken allemaal de zelfde kapper te hebben. Maar voorop gesteld had ik verwacht dat dit best een troosteloze bedoeling zou kunnen zijn maar dat is het alles behalve. Iedereen is blij, de sfeer is goed, de suprise bags zijn bijna gratis en het allerbelangrijkste is, dat iedereen het naar zijn zin heeft.
Wie heeft er nog meer ervaring met de Margriet winterfair? Zou jij hier heengaan?

Op de hoogt blijven? Like Littlegreenbook op facebook.IMG_16791233995_10153622895878492_7081326314365481004_n

2 Comments on BLOG: MARGRIET WINTERFAIR: De vooroordelen over de 50+ huismoeders met trolleys. Ik nam de proef op de som of dit gegrond is.

 1. Rachel
  20 november 2014 at 10:46 (6 jaar ago)

  Haha genoten van je verhaal Iris! Die korte koppies ook allemaal hè. Heerlijk. Ik laat het voorlopig maar aan mij voorbij gaan. En als ik later groot ben denk ik ook ;-).

  Beantwoorden
  • irisvseben
   25 november 2014 at 10:42 (6 jaar ago)

   Goed om te horen;) ja, ieder zo z’n ding he.

   Beantwoorden

Leave a Reply