BREAKSLOW: HOE IK MIJN ONTBIJT GEWOONTES OVERNAM VAN MIJN OUDERS

Toen ik nog thuis woonde was ik verplicht elke doordeweekse dag om 8.00 ‘s ochtends aan tafel te zitten met de hele familie (geloof me, dat zijn er nogal wat). Je kan begrijpen dat als ik de eerste 3 uur vrij had, ik hier niet om stond te springen en ik af toe vloekend aan tafel zat. Mijn ouders waren de duivels, ik wist het zeker. 
Elke ochtend slenterde ik in mijn pyjama de trap af, terwijl ik met dikke ogen en klodders mascara van de vorige dag de trapleuning zo stevig beet pakte, alsof ik elk moment als een pudding in elkaar kon storten en de trap af kon glijden. Ja, echt. Dat was precies hoe ik me voelde.
Ik kwam mopperend aan tafel zitten, en alsof dat al niet genoeg was had mijn stiefvader ook nog eens elke ochtend klassieke muziek aanstaan waar ik echt te melancholisch van werd. Gelukkig werd dit al snel gereduceerd naar alleen op zondag.
Ontbijt gewoonte

Nu, jaren later begrijp ik het. Naast dat ontbijten de belangrijkste maaltijd van de dag is, is het even een momentje samen zijn voordat de drukke dag begint en je ‘s avonds uitgeblust thuis komt. Ik vind nu zelfs mensen gestoord die niet elke ochtend een momentje nemen om rustig te ontbijten.
Zondag ochtend is altijd een speciale ontbijt ochtend bij mijn ouders. Een feestje. Soms ga ik naar mijn ouders toe, blijf ik daar slapen en kijk ik vooral uit naar het moment dat ik weer in pyjama ‘s ochtends de trap af loop, deze keer opgewekt, wel met klodders mascara. De geur van verse broodjes die mijn neus binnendringt, het geluid van het koffiezet apparaat, het geluid van de sinaasappel perser, het borrelen van het kokende water voor de eitjes,  en het geluid van iedereen samen in de keuken maakt me blij. Heel blij.

Ik kan er niet omheen maar je raad nooit wat nu een gewoonte van mij is geworden: Jawel, elke ochtend eerder mijn bed uit en uitgebreid samen ontbijten met op de achtergrond sublimeFM. Ik betrap me er zelfs op dat mijn koelkast precies hetzelfde is ingericht als thuis thuis.
En wat ik op zondag doe? Ja, je raad het al: dan ga ik los in de keuken. Dit is een feestje en ik vind het heerlijk. Elke zondag, en het liefst ook zaterdag.

Het kon niet uitblijven en ik vind dat mijn liefde voor ontbijten  gedeeld moet worden met jullie. Elke zondag ochtend onder het mom: ‘Breakslow’. En omdat een feestje gevierd moet worden met taart heb ik vandaag geen taart, maar muffins. huh? ja muffins. Wel gezond.

HUMMINGBIRD CUPCAKE
3eb00cc57370300b003aae6dfc47c7d5           men neme:

 • 1 rijpe banaan
 • Klein beetje ginger
 • 1/4 ananas
 • 1 ei
 • 1tl amandelmeel
 • 1 tl baking soda
 • 1 tl kaneel
 • 1 el kokos olie
 • 1 handje pekan noten
 • 1 bakje Philadelphia light of cream cheese light

  Hoe? 
  Eigenlijk is het echt ongelofelijk simpel.
  1. Zet je oven op 180 gragen en maak de ingredienten klein en gooi alles in de blender behalve de pecannoten en de philadelphia en blenderen maar tot het 1 geheel is (Wat stukjes erin maakt niet uit, is zelf wel lekker voor de structuur)
  2.  Giet ze nu in de vormpjes tot halverwege (dit gaat nog rijzen natuurlijk)
  3. Zet de cupcakes in de oven totdat ze er mooi en goudbruinig uitzien (prik eventueel met een prikker in je cupcake, als die er schoon uitkomt is je muffin klaar)
  4. Kwam er wat philadelphia of cream cheese op en leg en er vervolgens een pecannoot op.
  5. TADAA. Eetsmakelijk!

Leave a Reply