LIFESTYLE: MIJN FASHION WEEK ONTGROENING

Gister was het zover; Ik had mijn eerste Fashion week ontgroening en was hier nooit terecht gekomen als mijn collega blogger Yvonne van ‘Fashionaboutme’, mij niet had gevraagd voor haar in de plaats te gaan aangezien ze zelf niet kon.Ik keek er naar uit omdat ik toch een bepaalt beeld in mijn hoofd heb van deze gebeurtenis en ik mij afvroeg of die ik ook echt terecht was.

010

Ik liep al snel tegen het eerste probleem aan: Wat in godsnaam aan te trekken? Buiten is het gevoelstemperatuur -20 en fleece truien en moonboots zijn momenteel niet erg in de mode..
In de categorie ‘Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden’ besloot ik mijn mooie, lange zomerjas aan te doen en in mijn tas nam ik een muts mee, mocht het echt niet uit te houden zijn.
004
Ik ging samen met fotografe Jasmine Janissen naar de modeshow van Shabbies Amsterdam. Komt je misschien bekend voor, maar misschien ook niet. Shabbies is van de ontwerper Fred de la Bretoniere en zijn gebaseerd op een ontwerp van van Fred uit 1980.
De lijn bestaat uit een mannen- en vrouwen collectie, en daarnaast een collectie tassen, riemen en accessoires die een geheel vormen met de schoenen. Shabbies omschrijft zichzelf als stoer en met een nonchalant karakter en een pure leersoort.
We komen aan op de Mercedes-Benz fashion week ( Na een half uur lopen op hakken door slechte oplettendheid van mij), maken wat outfit foto’s en lopen naar binnen. Het valt me op dat er vooral heel veel vrouwen zijn en dat elk hoekje staat volgepropt met een wijnbar of scroppino bar.
Het is tijd om naar binnen te gaan, en door een elegante jonge heer in pak wordt ik de juiste kant uit gewezen.
014
Zit je dan, iedereen met z’n telefoon in de lucht om foto’s te maken. Ik verbaas me wat een relaxte, feestelijke en ongedwongen sfeer hier hangt, kan overigens ook liggen aan de scroppino’s en wijntjes hoor, maar naast dat valt het me alles mee.
De show begint en ik kijk aandachtig. Ik betrap me erop dat ik hier echt van kan genieten en zeg af en toe tegen Jasmine ‘Jeetje, wat loopt die meid goed’, of ‘jeeetjeee dit ontwerp is cool’. En met mijn benen over elkaar geslagen en mijn vingers voor mijn mond kijk ik de show alsof ik een heuse pro ben op gebied van fashion. Leuk dit! Volgend jaar weer.

Wist je dat Littlegreenbook ook aan facebook pagina heeft? Liken kan hier

Leave a Reply