DELFT: LUNCHEN ALS EEN LOCAL

Ontbijt/lunch
De oude glorie van Delft zou nooit vergaan maar Delft probeert wel met z’n tijd mee te gaan en opende afgelopen tijd een reeks aan leuke pop-up winkeltjes en nieuwe barretjes en cafe’s. Hieronder vind je wat ontbijt en lunch tentjes om je dag goed te beginnen.

1) Hills&Mills gaan ze uit van puurheid van eten. Ze voegen zo min mogelijk suiker en andere troep toe in al het eten zodat je zo optimaal mogelijk kan genieten van de mooie en natuurlijke producten die worden gebruikt.

Van knapperig spelt of zuurdesem brood, verse smoothies, gerechten met bijvoorbeeld quinoa, gezonde maaltijden en salade. Ze werken alleen maar met verse biologische producten.
Mocht het zo zijn dat je vegan bent, gluten vrij eet of een noten of lactose allergie hebt, dat is hier geen enkel probleem, dat wordt gewoon geregeld en dat is fijn!
7162211_orig

Hier nog een foto van een taartje die ik daar heb gegeten.

2013-12-28-15.19.52.cr2_

2) Blueberry vind je op de Brabantse turfmarkt en is een combinatie van een lunchroom en een art gallery waar ook vaak jong talent komt om op de gitaar te pingelen. Je dring hier heerlijke koffie, lekkere taartjes en vers belegde broodjes. Ook is hier de mogelijkheid voor een high tea of high wine.

IMG_20140326_133505 (1)

3) Jans Delft heeft zich ook sinds kort gevestigd in Delft op de Brabantse turfmarkt. van buiten valt het niet zo op, maar als je eenmaal binnenkomt hangt er een relaxte sfeer en komt de zoete geur van verschillende koeken en gebak je tegemoet.
jans heeft een leuk concept en mede daarom staat hij in dit lijstje. Ze werken zoveel mogelijk met streekproducten van goede kwaliteit. Zo komt het vlees bijvoorbeeld van de boerderij die op 10 minuten fietsen, afstand ligt.

Leave a Reply