LIFESTYLE: PUUR ONTSPANNEN BIJ THERMAE 2000

 

Het is zondag 13.00 uur. Mijn ogen vallen dicht, mijn benen zijn stijf en mijn tong begint verdacht veel vergelijkingen te vertonen met schuurpapier.. Ik vertrok vanmorgen nog voor de zon zich liet zien vanuit Hamburg met als eindbestemming: Thermae 2000 in Valkenburg. Jeetje wat heb ik zin om in alle rust, tussen de mooie natuur van Limburg te ontspannen en kennis te maken met de verschillende detox kuren en een compleet lifestyle programma (en nog veel meer) wat ze aanbieden.

Met mijn backpack op mijn rug loop ik de laatste 1,5 km omhoog een heuvel op waar het wellness centrum zich bevind. Ik kom aan bij de receptie waar ik redelijk ongemakkelijk, met het zweet gutsend van mijn hoofd en rug, mij incheck voor mijn kamer.
Benieuwd wat Thermae 2000 allemaal te bieden heeft?
vandaag neem ik een duik in dit prachtig mooie wellness centrum, dat naast een spa en sauna gedeelte ook een uitgebreid lifestyle pakket aanbiedt. Denk daarbij aan verschillende detox kuren, mindfullnes, gezond advies en kan een lifestyle coach je vertellen hoe je bijvoorbeeld kan afvallen zonder diëten.
IMG_1539
15.30 Een prinses in eva kostuum
Terwijl ik mijn backpack van mijn schouders laat glijden, en met een smak op de grond terecht komt, is het goed lachse meisje met een zachte g bezig met het regelen van mijn kamer. Ze pakt een formulier en streept hierop aan wat er allemaal inbegrepen zit in mijn programma. Mijn dag is gevuld met lekker eten en drinken, detox voetenbad, lifestyle workshops, floaten en een massage. Best een druk programma, maar hé, mij hoor je niet klagen natuurlijk. Het vriendelijke meisje verteld met dat het sauna gedeelte zonder badkleding is en het bad gedeelte met badkleding. Wilt het net zo zijn dat ik geen badkleding bij me heb en om nou in mijn eva kostuum toch de gok te wagen, ging me net iets te ver dus kocht ik de goedkoopste bikini die ik kon vinden die bij mijn billen verdacht veel op een luier leek.
Ik wordt hierna doorverwezen naar mijn lifestyle suite. Ja echt, je leest het goed, een lifestyle suite. Inclusief infrarood sauna, ligbad, kingsize bed ( wat tevens het beste bed was waar ik ooit in heb gelegen en speciaal is ontwikkelt voor mensen met rugklachten), een privé tuintje en met klap op de vuurpijl een soort helm die je hoofd masseert inclusief rustgevende zee geluiden (ik raad dit aan alleen te doen als je even alone time hebt, want het ziet er niet erg bevorderlijk uit voor bijvoorbeeld je verkering). Er wordt aangeklopt ‘roooommmservice’. uh ok. Ik had niks besteld maar kom maar op. Ik krijg een schaaltje met lekkers en op het moment dat de mevrouw de deur achter zich dichttrekt trek ik mijn badjas aan, mijn slippers en huppel en dans ik door mijn kamer. Ik ga daarna in bad en bestel roomservice voor die avond. Ik voel me een prinses.
slaapkamer
10.30 de volgende dag. Verdwaald en kennismaking.
In niet meer dan een te grote bikini en in badjas gehuld slof ik richting het restaurant waar ik genietend met de opkomende zon in mijn gezicht een broodje en wat fruit eet.  Thermae 2000 is steeds meer met gezondheid en lifestyle bezig  en dit was duidelijk te merken aan het buffet. Gezonde hapjes, verse broodjes, sapjes- voor ieder wat wils.

Daarna ga ik opzoek naar Suzanne waar ik een afspraak mee heb die mij meer over thermae 2000 gaat vertellen en mij en een mede blogger een rondleiding geeft. Na drie keer op dezelfde uit te komen besef ik me dat ik constant rondjes loop en durf ik eindelijk bij de balie toe te geven dat ik te koppig was om het nog een keer te vragen. Het goedlachse meisje met de zachte g neemt me bij hand om mij te brengen naar Suzanne.

buitenbadBaden&sauna landschap
Gewapend in mijn nieuwe kekke bikini stap ik het badenlandschap in. Oh wat genieten dit! Het valt mij op hoe groot het is. Zowel binnen als buiten kan je genieten van/in alle rust. Zoals al eerder vermeld, ligt Thermae 2000 op een berg en staat Thermae 2000 letterlijik op  drie water bronnen die een verzorgende werking  hebbben. Het oergezonde water is zo’n 40.000 jaar afgesloten geweest van de meteorologische kringloop en daarmee niet blootgesteld aan allerlei verontreinigingen en zit het water nu vol met mineralen en beschikt het water over een heilzame werking. Dit onderscheid Thermae 2000 van andere spa’s en daar zijn ze trots op. Op het moment dat ik het perfect op temperatuur water inloop, heb ik meteen het idee dat heel gezond bezig ben en is dit het moment waarop ik besef dat ik echt als herboren naar huis ga. Dat kan niet anders.
Ik heb nog een poging gedaan om naar een opgiet sessie te gaan in de buiten sauna. Wil het zo zijn dat er verschillende buiten sauna’s zijn en ik eerst bij de verkeerde ben gaan zitten. Eenmaal aangekomen bij de goede sauna stond er een man heftig te zwaaien met een doek. Ik loop geheel naakt naar binnen waar mij verteld wordt dat ik te laat ben. Ok, goed geprobeerd en ik trek mijn bikini weer aan en ga weer lekker bubbelen in het baden gedeelte.

Floaten
Hier had ik nog nooit van gehoord, maar ik kon me er wel iets bij voorstellen. Jawel, drijven op zoutwater. Hoe dat gaat? Ook hier was ik, samen met een collega blogger tamelijk laat voor maar gelukkig mochten we nog aansluiten. Met een soort schuimkussen die je in je nek legt ga je liggen op het water terwijl je ‘partner’ je vasthoud. Met je oren in het water, hoor je de bedwelmende muziek met mooie klanken onder water, terwijl je partner je rond dobbert. Hoe ik dit heb ervaren? Alsof ik droomde dat ik in ruimte zweefde. Ja klinkt gek he? Komt misschien ook door de sterren hemel waaronder je drijft hoor en een beetje mijn fantasie. Maar echt, dit is een heerlijke ervaring.

water
Relax bioscoop
Na de lunch, die naast heel gezond ook echt super lekker was, zei een stemmetje in mijn hoofd (mijn moeder) dat je na het eten nooit meteen mag zwemmen want dan krijg je buikpijn. En waar kan ik dan beter mijn eten laten zakken dan in de relax bioscoop? Een donkere ruimte met massage stoelen en een groot beeldscherm die mij liet kijken naar de natuur in Afrika en de Noorpool. Zo wil ik wel vaker mijn eten laten zakken.

lifestyleworkshopLifestyle intake en workshop
Ik had een afspraak samen met Laura, de mede blogger voor een lifestyle intake en workshop. Dit maakte de totale welness beleving compleet. Een voedingconsulent geeft je advies op maat over leefstijlverbetering, gewichtbeheersing en voedingadvies. Voor veel mensen een heuse eye opener en voor mij natuurlijk bekend terrein maar heb ik toch dat extra zetje gekregen om aankomende maand, voordat ik op vakantie ga, weer wat kilo’s kwijt te raken. Wist je ook dat dit in veel gevallen ook (gedeeltelijk) vergoed wordt door de zorgverzekeraar?

Detox voetenbad

In principe is de detox food spa gebaseerd op het in balans brengen van de cellen en de simulatie van ontgiften van de lymfeklieren.
De footspa creeert een elektronenstroom die via de lymfevaten een subtiele stimulans geven aan de lymfeklieren en daarmee het natuurlijke proces van ontgiften in je lichaam.
Goed, hier is jaren onderzoek naar gedaan en had er nog nooit van gehoord. Ik ging met mijn voeten in een badje zitten en werd mij verteld dat de kleur van het water zal veranderen aanvankelijk van jou gezondheid en giftige stoffen die in je lichaam huishouden. Als je ‘gezond’ bent zal die gelig uitslaan. Ook werd mij verteld dat het opvallend is, dat bij mensen die antibiotica gebruiken en heftig, zwarte kleur water krijgen. Ik was wat gespannen aangezien ik net terug kwam van een weekendje Hamburg waar ik niet al te gezond had gedaan maar gelukkig sloeg de kleur licht geel uit.

detox

Afsluitende klassieke massage.
Kort samengevat: Ik zit niet meer in de knoop en dit was het perfecte einde van een te fijne dag.

  Ok ier, goed verhaal lekker kort ook.

Geloof me als ik zeg dat het niet in een paar woorden samen te vatten is wat ik allemaal heb gedaan en heb ervaren tijdens mijn mini- zen vakantie. Ik raad dan ook iedereen aan om eens lekker bij te komen. Weg uit de drukke stad, even weg van alles.

Meer informatie kan je natuurlijk vinden op de website http://www.thermae.nl

Bezoek jij weleens een spa of iets soortgelijks?Wat zijn jou ervaringen met de spa/welness?

6 Comments on LIFESTYLE: PUUR ONTSPANNEN BIJ THERMAE 2000

 1. Carlijn
  5 november 2014 at 10:43 (8 jaar ago)

  Wat klinkt dit onwijs heerlijk! Gelukkig woon ik lekker dichtbin, dus ik ga zeker kijken of ik binnekort ook eens in mn blote gat en te grote bikinis daar kan rondlopen.

  Beantwoorden
  • irisvseben
   5 november 2014 at 11:35 (8 jaar ago)

   Bus 51 vanaf Maastricht CS die stopt voor de deur;) Moeite waard en heerlijk ontspannen.

   Beantwoorden
  • irisvseben
   5 november 2014 at 11:37 (8 jaar ago)

   Ja, meer dan de moeite waard om even helemaal bij te komen. Ze hebben ook een blotevoetenpad. Een pad waar je zo’n 20 minuten op je blote voeten buiten kan lopen wat je voeten stimuleert en als het ware een massage krijgt terwijl je door de overweldigende natuur loopt. Nu nog net lekker, over een paar weken wel heel erg koud;)

   Beantwoorden
 2. Tessa
  5 november 2014 at 17:15 (8 jaar ago)

  Wauw, dit klinkt echt beter dan een dagje Zwaluwhoeve – waar ik regelmatig kom voor ontspanning!

  Beantwoorden
  • irisvseben
   5 november 2014 at 19:03 (8 jaar ago)

   Zwaluwhoeven is natuurlijk ook niet verkeerd;) Alleen je merkt dat Thermae 2000 is opgezet door 2 fysiotherapeuten waardoor naast dat het een wellness is, ze ook echt aandacht schenken aan je gezondheid, advies over een gezonde levensstijl en weten ze altijd raad met zowel mentale als fysieke klachten. Heerlijk genieten.

   Beantwoorden

Leave a Reply