Over ons

Hoi, welkom!

In 2011 zag Littlegreenbook het levenslicht. Ik, Iris van Seben, schreef over- en voor (lokale) ondernemers, horeca, gezondheid en reizen. Dat vind je hier ook nog steeds, maar wel in een groener en moderner jasje. De wereld is in die tussentijd veranderd, ik ben veranderd en jij waarschijnlijk ook. Blijven spelen tot je 99e en je echt vrij voelen lijkt steeds ingewikkelder te worden in een maatschappij die vooral stuurt op cognitieve ontwikkeling en efficiëntie. Ik volgde jarenlang het ‘gebaande’ pad richting ‘succes’, ‘geluk’ en ‘vrijheid’. Gaandeweg kom ik erachter dat ik de algemene definitie hiervan achterhaald vind, zoals bijvoorbeeld toen ik ging samen ging wonen na mijn studie. Ik belde mijn moeder de eerste week met de vraag ‘is dit het dan? Ik vind alleen of met huisgenoten wonen veel leuker.’ Je raad het al, deze relatie heeft geen stand gehouden. 

Wat doe je voor jezelf en wat doe je wat in zekere mate van je verwacht wordt of omdat het zo hoort? Zijn we nou echt succesvol als we elke dag 8 uur achter aan laptop zitten en pas echt gelukkig met een partner en een koophuis? Of kan dit ook ook anders? Maar hoe dan? Jezelf niet altijd zo serieus willen nemen, als je het mij vraagt. Meer (buiten) spelen, ontdekken en buiten de gebaande paden te durven denken, dromen en doen. Ga naar buiten. Hang de slingers op. Dat is mijn missie. 

Hoe? 

Dit ‘platform’ bestaat uit twee delen: een website met content om je te laten inspireren, motiveren en vermaken en een community om jezelf aan te zetten tot actie, avontuur en verbinding. Soms vind je paradoxaal genoeg je antwoorden en verlangen naar vrijheid niet op internet, maar ergens in het bos tijdens het hakken van hout, koken met buitenbeentjes, een gesprek met een vreemde of ergens anders ver buiten je comfortzone.

Verwacht een tikkeltje eigenwijs, soms van het padje, maar met beide benen op de grond.