Out-in-the-bos date ideeën

door | aug 4, 2023 | Activiteiten, Buitenspelen, Inspiratie | 0 Reacties

Veel alcohol drinken is in mijn omgeving tegenwoordig een beetje het nieuwe Ali B is; niet meer zo cool als dat het ooit was. Gelukkig wordt de laatste tijd steeds meer aandacht besteed aan de negatieve effecten van alcohol, zoals bijvoorbeeld bij Lubach. Ik hoor je nu denken: waar gaat dit artikel heen want het gaat toch over daten? We gaan het niet hebben over hoe slecht alcohol wel niet is, maar wel over de rol die alcohol speelt in de creativiteit bij het bedenken van een date. Ha, daar is het bruggetje.
Moeten we de norm ‘even een wijntje doen om elkaar beter te leren kennen’ –  dan niet ook eens doorbreken iets creatievers bedenken? Je drinkt jezelf anders het ongans als gretige vrijgezel op zoek naar de ware Jacob of iets dat niet bindend is. Wat de persoonlijke overwegingen ook zijn, wij zetten een paar out-of-the-box date ideeën voor je op een rij waarbij consumeren niet de voornaamste bezigheid is. Beter voor de portemonnee, de wereld en/of jezelf. 


Een paar out-of-the-box date ideeën:

 • 1. Grofvuil Oud-Zuid
  Ook mensen in Oud-Zuid (of andere dure wijken) geven hun huis zo af en toe een make-over, waarbij afgedankte spullen op straat worden achtergelaten. Hint.
 • 2. Vuilnisrapen op het strand
  In Scheveningen noemen ze het geen vuinisrapen, maar TrashUre Hunt. Deze organisatie brengt milieuproblemen op een toegankelijke, effectieve en ludieke manier onder de aandacht. Middels uiteenlopende spelvormen kun je op zwerfafval jagen op het strand en hier bijvoorbeeld een mooi kunstwerk van maken. Win-win-win. Love it!

 • 3. Yoga en koffie
  Voor de echte daredevils kan je ook samen naar de yoga als date. Samen yoga beoefenen kan de intimiteit tussen jou en je date vergroten zonder ook maar een woord met elkaar te wisselen. Daarnaast zorgt fysieke beweging voor een endorfine rush, waardoor je je daarna rustiger en gelukkiger voelt als je daarna nog ergens koffie of thee gaat drinken.

 • 4. Begin bij het meest verschrikkelijke wat je kunt bedenken, een Ikea kast in elkaar zetten bijvoorbeeld.
  Als jullie dit samen overleven dan is the only way up, right? Zo niet, dan heb je wel mooi je kast uit de verpakking en in elkaar gezet. 

 • 5. (koude) duik in het water
  Kost je niks en al je zintuigen staan daarna direct op scherp. Als eerste date direct in badkleding kan misschien wat kwetsbaar zijn. Een alternatief is om bijvoorbeeld een surfplank te huren en een wetsuit aan te trekken. 

 • 6. De hond uitlaten (van de buren)
  Dit is eigenlijk een wandeldate plus. Ben je bang om af en toe even stil te vallen met je date, dan kan je nu altijd nog ‘AF BOBBIE’ en ‘PAK STOK BOBBIE’ roepen. 

 

Mocht je nou echt die scherpe randjes er even af willen drinken …

Dan lenen veel tips zich uiteraard ook prima mét alcohol. Surfen lijkt ons geen aanrader met een bakkie op. 

0 reacties

Een reactie versturen

Meer blogs in deze categorie

Little green e-mail?

Laat dan je gegevens achter en je bent altijd als eerste up-to-date. Scooooopp.