Bel je later, ben even masturdaten

door | aug 4, 2023 | Buitenspelen, Community, Inspiratie | 0 Reacties

Huh, wat? Ohhh, ik dacht heel even dat je iets anders bedoelde. Mastur …Ja, en de rest gaat dan eigenlijk automatisch in de hersenen. Masturdaten doe je wel alleen, maar niet perse onder de lakens, onder de douche of vul in naar wens. 

Het is de kunst om jezelf uit te dagen voor een date met jezelf – in je eentje uit eten gaan of je alleen inschrijven voor een wildplukwandeling, bijvoorbeeld.

Mijn eerste keer

Weer zo’n spannende clickbait-kop, vind je niet? Zo spannend was het allemaal niet. Ik ben opgegroeid met een vader die goed floreert op activiteiten die je alleen doet zoals schilderen, tekenen, dagen slijten in de boekhandel en alleen met de krant en een kop koffie in een koffietent. Soms ging ik mee. Ik vond  het geen moment raar of stom. Misschien mijn moeder wel, maar goed dat even terzijde. Fast forward, je raad het nooit maar mijn geluksmomentjes zijn inmiddels ook in mijn eentje koffiedrinken op het terras, schilderen, schrijven en ga graag naar boekenwinkels om vervolgens boeken te kopen die ik nooit ga lezen. De eerste keer alleen op het terras was wel wat onwennig. Misschien dat ik daarom wel de krant lees. Een uur voor me uitstaren is me nog niet gelukt.

Waarom Masturdaten?

Je kunt je misschien afvragen waarom je zou masturdaten, maar er is een reden voor. Het is een vorm van quality time voor jezelf. Een manier om jezelf te ontdekken; wie je bent en wat je vreugde brengt. Door de tijd te nemen om jezelf beter te leren kennen, krijg je andere inzichten dan wanneer je aandacht naar de ander gaat. Alleen in een restaurant zitten, kan ongemakkelijk aanvoelen. Maar ga eens met jezelf hierover in gesprek: Waarom is dit ongemakkelijk? Waarom denk ik nu dat andere mensen mij zielig vinden? Misschien vind jij mensen die alleen eten wel heel erg cool, waarom zullen mensen over jou dan denken dat je zielig bent? En al zou het, wat dan nog? Uiteindelijk kan dit een leuk en leerzaam proces zijn en je zult zien dat je echt niemand nodig hebt om te doen waar jij zin in hebt.

Inspiratie nodig? lees dan onze blogpost met masturdatetips of stel je vraag in de comments hieronder.

0 reacties

Een reactie versturen

Meer blogs in deze categorie

Little green e-mail?

Laat dan je gegevens achter en je bent altijd als eerste up-to-date. Scooooopp.