6x feiten die je eerder had willen weten

door | aug 4, 2023 | Community, Inspiratie | 0 Reacties

… En die het altijd goed doen op verjaardagen en kringgesprekken.

De morning-afterpil werkt niet na je eisprong

Het overkomt de beste weleens: vlak voor de daad lijken de hersenen wederom ergens in je geslachtsdeel te zitten en besef je na de daad pas dat het eigenlijk niet zo handig is dat je onveilig hebt gevreeën. Gelukkig hebben we de morning-afterpil nog, toch? Niet dat deze helpt tegen soa’s, maar wel tegen ongewenste zwangerschappen. Deze pil stelt je ovulatie uit, maar als deze al heeft plaatsgevonden dan werkt dit wonderpilletje helemaal niet. Klinkt logisch, maar wist jij het? Ik en mijn vriendinnen kwamen hier pas na ons dertigste levensjaar achter. Bizar, toch?

Veel (bak)pannen met antiaanbaklaag zijn hartstikke giftig voor mens en milieu

We moeten oppassen met pannen met een antiaanbaklaag. Zodra er krasjes in zitten, moet je de pan wegdoen. Je kunt hierdoor loszittende deeltjes Teflon binnenkrijgen. Als teflon gaat ‘monomeren’ ontstaan er brokstukjes die extreem giftig zijn, ook voor de mens. Ik bakte ook tijden lang met een pan wat telkens op mijn keel sloeg als ik stond te bakken. Hoestend en proestend verliet ik m’n inimini keuken. Vogels hebben veel gevoeligere luchtwegen dan mensen en zijn dus nog vatbaarder voor de giftige stoffen die vrijkomen: ze worden benauwd en overlijden in de meeste gevallen heel snel. Ik heb wel vaker een raampje open gezet, maar heb ze gelukkig nog niet met bosjes ter aarde zien storten. Betere optie zijn keramische pannen, zonder aanbaklaag.

Horeca en brunch zijn afko’s en staan voor:

HOtel Restaurant CAfe. En Brunch staat voor BReakfast lUNCH. Leuk feitje om een keer uit je mouw te schudden in een kringgesprek ofzo.

Planten groeien beter als ze naar muziek luisteren

Alle plant moordenaars opgelet! Niet alleen de juiste hoeveel water en zonlicht blijkt van invloed te zijn op de groei van je plant. Er zijn al heel wat onderzoeken gedaan naar het effect van verschillende soorten geluid op de groei van bloemen en planten. En wat blijkt? De natuur is gek op muziek en heeft al net zo’n brede smaak als wij! Uit een van die onderzoeken blijkt dat rustige, harmonieuze muziek zorgt voor grotere en sterkere planten. Het opzetten van drukke, agressieve muziek heeft juist een kleinere en gestreste plant tot gevolg. De incalelie (Alstroemeria) valt buiten de boot: de bloem is gek op heavy metal.

Je hersenen kunnen je hele leven nieuwe verbindingen blijven aanleggen

Er gloort nog hoop! Zelfs na je 65ste kunnen hersenen nog nieuwe verbindingen aanmaken. Dit doe je niet door het (alleen) te manifesteren, maar je moet hier dan wel echt voor aan de bak. Leer een nieuwe taal, speel een instrument en/of leer alle ins- en outs van je hersenen en wat jou bijvoorbeeld triggered.
Als je steeds wat nieuws doet, neemt het aantal verbindingen in je hersenen toe en krijg je meer cognitieve reserve. Dat is het vermogen om te kunnen compenseren voor schade. Dagelijkse hersengymnastiek vermindert zo ook het risico op hersenaandoeningen zoals dementie en dat is best wel winnen.

Er zijn verschillende soorten orgasmes

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen vier verschillende orgasmes kunnen krijgen: een clitoraal, vaginaal, gemengd of veelvoudig orgasme. Een combinatie kan je orgasme nóg intenser maken. #challengeaccepted0 reacties

Een reactie versturen

Meer blogs in deze categorie

Little green e-mail?

Laat dan je gegevens achter en je bent altijd als eerste up-to-date. Scooooopp.