Een heldere boodschap, timing en consequent: het succes van Dear Good Morning

door | dec 12, 2023 | Impactmakers, Inspiratie | 0 Reacties

“Na ontelbaar keer snoozen racete ik slaapdronken naar werk, terwijl mijn ouders er al een halve dag op hadden zitten. Echte ochtendmensen. In het weekend keek ik vaak naar Oprah Winfrey op TV. Ze vertelde ooit dat ze zo succesvol was geworden door haar ochtendroutine. Mocht je jezelf afvragen wat mijn inspiratiebronnen waren…Ik moest het op z’n minst één keer proberen om vroeg op te staan.” Zegt Lienke de Jong, oprichter van haar inmiddels super populaire platform en community Dear Good Morning. Haar missie is om van iedereen een ochtendgekkie te maken. Maar hoe? Wat zijn haar geheime ingrediënten voor een succesvol leven en een goedlopend bedrijf?

 

Van je hobby je werk maken

“Ik vond het zo onvoorstelbaar dat ik bij één keer vroeg opstaan al zo’n verschil merkte. Fit en scherp op mijn werk, het kan dus toch! Soms lukte het ook niet, maar omdat ik zoveel baat had bij de positieve effecten van vroeg opstaan zocht ik een manier om mezelf te motiveren. Ik startte een blog die eigenlijk alleen mijn moeder las en al m’n spelfouten voor lief nam, haha. Steeds meer mensen om mij heen begonnen het te lezen waar ik positieve reacties op kreeg. Dit motiveerde mij weer om door te blijven bloggen. In die periode werkte ik fulltime als producer bij Endemol. Hier was ik verantwoordelijk voor de crew met hele lange draaidagen. Ik gooide daar ook het roer om: samen in de ochtend bewegen en gezonder eten -dit was het begin van Dear Good Morning- iets waarvan ik nooit had verwacht dat ik hier  mijn geld mee zou verdienen. Ik heb van mijn hobby, mijn werk gemaakt.”

 

Onderneemster Lienke de Jong Dear Good Morning

Wat is je geheim naar een succesvol bedrijf?

“Nou, look at me, haha! Ik denk sowieso dat ik geluk heb gehad met de timing; ik ben van de allereerste fitgirl generatie en daarnaast ben ik consequent; het heeft altijd om de ochtend gedraaid, soms wat meer gericht op sport dan andere momenten, maar het draaide altijd om energieke ochtenden. What you see is what you get. Veel van mijn generatie ondernemers zijn richting lifestyle gegaan, gericht op bijvoorbeeld mode of kinderen.”

 

 

 

Jouw gezicht is het gezicht van Dear Good Morning. Bewuste keuze?

“Ik heb drie jaar geprobeerd mezelf uit Dear Good Morning te halen. Als ik niet lekker in mijn vel zat, wilde ik niet dat Dear Good Morning dan ook minder goed ging. De energie die je het geeft, krijg je ook terug. Daar geloof ik in. Ik heb heel erg mijn best gedaan het te scheiden, maar uiteindelijk is de conclusie dat ik Dear Good Morning ben. Op Instagram zie je Lienke en op het platform vind je de tools hoe je zelf ook energieker de dag kan starten.
Na tien jaar is het allemaal wel wat makkelijker geworden hoor. Als ik niet lekker in m’n vel zit, dan ga ik offline. Ik was altijd als de dood dat alles dan zou instorten, maar door te communiceren dat je even een break neemt, zijn mensen juist begripvol en vaak nieuwsgierig wat je volgende stap gaat zijn. Gek genoeg groeit mijn community dan juist. Ik was een tijdje geleden een maand offline, toen ik terugkwam voelde het eigenlijk als één dag offline en nieuwe volgers. Ik raad het iedereen aan om niet over je eigen grenzen te gaan. De wereld vergaat niet als je even offline gaat.”

 

Een lummeljaar en het volgen van je enthousiasme

Precies een jaar geleden heb ik gezegd even een lummeljaar te nemen. Ik had geen ruimte meer voor creativiteit in mijn hoofd. Ik ging van 80 naar 40 uur werken per week. Ik wil een nieuw boek schrijven, maar misschien ook wel de community uitbreiden. Alles is mogelijk, niks ligt vast. Soms hoor ik mensen met een duidelijk plan voor de toekomst, die heb ik niet. Zolang het maar over de ochtend gaat en ik er energie van krijg. Alles wat ik doe, is uit enthousiasme. Dat maakt mij deels succesvol. Ik geloof dat als jij je enthousiasme volgt, je jouw levensmissie hebt gevonden. Dat voel je in je hele lichaam en dat draag je uit naar de mensen om je heen. Daar mag je best op vertrouwen. Best interessant als je nadenkt over wat enthousiasme nou eigenlijk is. Kunnen we enthousiasme vasthouden? En wat remt enthousiasme? We leren op school niks over hoe we bijvoorbeeld kunnen voelen wanneer we enthousiast zijn en over je purpose.”

 

Is purpose en enthousiasme hetzelfde?

“Het is actie, gevolg. Als jij iets doet wat je purpose is, dan ben je enthousiast. Enthousiasme  motiveert weer om door te gaan. Het is niet gedefinieerd, het is niet tastbaar en dat maakt het interessant. Hier gaat mijn nieuwe boek over. Ik heb contact met een promovendus die onderzoek doet naar enthousiasme. Hij is inmiddels twee jaar mee bezig en het duurt nog wel even voordat hij klaar is, want het is best complex maar reuze interessant.”

 

Waar vind jij je enthousiasme?

“Leuke en gekke dingen doen. Meer spontane acties.”

 

Zoals?

“Focus op vrienden en familie. Sinds mijn lummeljaar ben ik een stuk socialer en besef ik dat alles wat ik ontwikkel niet altijd succesvol hoeft te zijn. Dat is echt een last minder. Soms is het ook gewoon even genoeg. Journals, retreats, boek, event, podcast; Ik doe het allemaal. Soms besef je pas als je even stilstaat dat je daar meer aan kan hebben dan altijd in de vijfde versnelling te willen gaan. Terug naar de kern en weer lol maken, het leven is al serieus genoeg.”

 

-> Energie gekregen van dit interview en wil jij ook een ochtendgekkie worden? Je kunt haar boek hier bestellen.
-> In 10 weken tijd de perfecte ochtendroutine creëren, inclusief leuke opdrachten met de Dear Good Morning Journal.
En een vraag aan de lezer van Littlegreenbook: wat geeft jou energie? En wat maakt jou enthousiast?

-> Lees ook het interview van Ikigaicoach en expert Brenda.

Foto credits:  Alina Krasieva

0 reacties

Een reactie versturen

Meer blogs in deze categorie

Little green e-mail?

Laat dan je gegevens achter en je bent altijd als eerste up-to-date. Scooooopp.